22. huhtikuuta 2018

Häiden kuvaus

Häiden kuvaus on yksi tärkeimmistä elementeistä, johon halutaan panostaa. Tai oikeastaan minä haluan panostaa ja olen koittanut perustella, miksi tarvitaan ammattitaitoinen valokuvaaja. Aiemmin otettuja hääkuvia selaamalla on saanut hyvän käsityksen ammattilaisten tuotoksista ja omastakin mausta. Jotkut kuvat, rajaukset ja kuvista välittyvä tunnelma vaan osuvat enemmän kuin toiset. Parhaita ovat ne otokset, joihin pystyn kuvittelemaan meidät hääparina ja haluaisin juhlastakin ikuistettavan. Tykkään kuvata paljon yksityiskohtia perus tunnelma- ja tilannekuvien lisäksi. Samanhenkinen ammattilainen olisi löytö. Kuvat jäävät ihanasta päivästä muistoksi. Kyselin myös alustavia tarjouksia, jotta tietäisi vähän enemmän, mitä kaikkea päivän kuvaukseen kuuluu ja mihin hintaan. Häihin on sen verran pitkä aika, että hinnat muuttuvat vuosien myötä, toisilla enemmän ja toisilla kuvaajilla vähemmän.

Jokin aika sitten silmiini osui hääblogi, jossa morsian kertoi, kuinka he olivat varanneet videokuvaajan ja siitä se ensimmäinen hurahdus sitten lähti. Kuinka mieletöntä olisi saada häihin videokuvaaja. Kuviin tallentuu hetket, mutta että saisi ihan liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Tutustuin materiaaliin ja ihastuin aivan täysin. Kokonaispaketti hänellä kuulosti kattavalta ja säävarauksella kuvaukseen olisi mahdollista yhdistää myös kopterikameralla kuvausta. Materiaalista luotaisiin muutaman minuutin koostevideo päivän tapahtumista sekä 45-90min elokuva hääpäivästä. Siis olen aivan myyty ja haltioissani. Kuinka ihanaa olisi palata hääpäivään, siihen tunnelmaan ja ääniin. Mikä muisto tästäkin jäisi itselle ja koostevideon voisi jakaa myös häävieraiden nähtäväksi. Innoissani hehkutin Temelle, kuinka voisimme kerran kymmenessä vuodessa palata hääpäivään. Katsoa videota lapsien kanssa, muistella ja nauraa, kuinka nuorilta olemme näyttäneet. 

Mutta sitten tulee vastaan hinta. Videokuvauksessa olin varautunut korkeaan hintaan. Nähtyäni, mitä kaikkea kokonaispakettiin kuuluu, lopullinen hinta on vähän siinä ja siinä onko se liikaa vai ei. Siis minun mielestäni. Toinen oli heti sillä kannalla, että jatketaan vielä kuvaajien etsintää ja mietitään, tarvitseeko videokuvausta oikeasti. Videokuvaus lohkaisisi kieltämättä ison osan budjettia. Tätä täytyy jäädä vähän makustelemaan. Sillä välin voisin uudestaan ja uudestaan katsella jo julkaistuja hääkoosteita. Kannattaa käydä kurkkaamassa täältä


2 kommenttia:

  1. Minusta videokuvaus on tosi tärkeä, koska hääpäivä voi mennä niin sumussa, ettei esimerkiksi vihkijän ja läheisten puheista muista jälkeenpäin mitään. Ja tottakai elävä kuva on aina elävää. On paljon kivempi tietää videon oikeasti onnistuvan kuin luottaa kavereiden kännykällä kirkonpenkistä kuvaamiin tuotoksiin. Ammattilaisen tekemä video olisi ollut ihan huippujuttu, mutta meilläkin tuli siinä budjetti vastaan. Onneksi yksi valokuvausta harrastava kaverini lupasi videoida häämme ikään kuin harjoitustyönä tosi edullisesti. Uskon, että hänen valokuvaussilmänsä auttaa myös videokuvauksessa, ja ainakin hänellä on parempi kamera kuin pelkkä puhelin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tätä mietin, kun voi eri juttuja mennä päivän aikana vähän ohi. Kiitos :)

      Poista