14. lokakuuta 2018

Love me do Autumn Fair 2018

Näitä messuja odotin ihan hurjasti itse messujen, mutta myös blogimiitin takia. Uutiskirje ja sähköpostit antoivat kattavan kuvan, mitä messuilla on odotettavissa ja silti eri esittelijöiden määrä yllätti. On ollut hieno päästä tänä vuonna kokemaan sekä pienempi tapahtuma että suuret messut. Nyt jo oikein odotan ensi vuoden messuja ja alkuvuoteen onkin useampi merkintä kalenterissa.

Aamulla piipahdin Parturi-kampaamo Cloussa, jossa Noora teki minulle aivan mielettömän kivan pikakampauksen. Pystyin venyttämään aamuheräämistä, kun ammattilainen laittoi hiukset. Ihmettelin taas, miten itsetehdyt suoristusrautakiharat ei koskaan näytä sellaisilta kuin kampaaja ne pyöräyttää. Kampaus kesti tosi hyvin kiinni koko päivän ja illan, mutta kiharat olivat enää laineet. Täytyy vastaisuudessa muistaa pyytää ottamaan kampauksesta kuvia jo heti kampaamossa, koska hiuksista sain kuvan illalla kotona. Olen silti tyytyväinen, koska olihan kyse vartin pikakampauksesta eikä parin tunnin kunnon kampauksesta pohjustuksineen. Tiedän jo kenen luo kääntyä, kun haluan ensi kesänä juhlakampauksen täälläpäin.
     


Love me do -häämessut järjestettiin Kaapelitehtaalla ja oli erittäin fiksu veto nousta blogimiittiin osallistuville varattuun Kovasen minibussin kyytiin. Vaikka pääkaupunkiseudulla on nyt tullut asuttua muutama vuosi, en yhtään muistanut missä Kaapelitehdas sijaitsee. Varmaan harhailisin vielä näin viikonkin jälkeen Helsingin kaduilla etsien messuja. Perille päästyä hääblogimiitin emäntämme Susanna ohjasi meidät blogiloungeen, jossa kertoi päivän kulusta. Päivään oli varattu kivasti aikaa häämessujen vapaaseen kiertelyyn, mutta oli myös todella kiva viettää aikaa tutustuen muihin hääbloggaajiin.    

Fuji Film
Ennen vapaata kiertelyä kokoonnuttiin Fuji Filmin ständille tutustumaan polaroid-kameroihin ja varsinkin uuteen Instax Square SQ6 -kameraan. Uudessa kamerassa kuvat ovat neliönmallisia ja isompia kun taas aiemmassa kameramallissa kuva on enemmän suorakaide. Kuvat ovat olleet suosittu vaihtoehto häiden vieraskirjana ja kieltämättä se olisi näppärä vaihtoehto. Muiden häissä on ollut tosi kiva ottaa kaverikuvia hääparille muistoksi. Olen miettinyt normikameran käyttöä jalustalla, mutta silloin kuvat jäisivät kameraan, joten täytyy vielä pohtia vieraskirjan toteutusta.

Blogimiitin lounaan meille loihti Food Camp Finland. Lounaalla oli tarjolla hyviä, itselle uusia makuyhdistelmiä ja paljon sellaista, mitä en ole koskaan maistanut. Syömisen lomassa keskusteltiin mm. hääbuffetista ja sen vaihtoehdosta istuvaan ruokailuun, jossa ruoat tarjoiltaisiinkin häävieraille pöytään. Häämenun ennakkomaistelu kuuluu edes maksullisena ja maistelua kannattaa pyytää ennen cateringin valintaa. 

Grillattua maa-artisokkaa, mätiä ja hapankermaa, siikachevicheä avokadokreemillä, vuohenjuustoa tomaatilla ja pikkelöidyillä valkoisillla mansikoilla ja marinoituja katkarapuja, paahdettua kukkakaalia ja mantelia. 
Jälkkärinä tyrniposset.
Messuilla oli nähtävää niin paljon, mutta hyvin kerkesi kierrellä yhden päivän aikana. Jututin messuesittelijöitä ja uskalsin kokeilla ensimmäisiä vihkisormusvaihtoehtoja. Messuilla oli hääkattauskilpailu, josta sai hyviä vinkkejä ja huomasin myös, mitkä jutut eivät kolahtaneet.


Messuilla oli myös useampi hääpukumuotinäytös. Aikataulu ei mennyt ihan niin kuin ennakkoon suunnittelin ja näinkin vain Vuoden hääpukusuunnittelija 2018 -finaalinäytöksen. Kyllä se oma maku puvun suhteen alkaa hahmottua. Heidi Tuisku oli ylivoimainen voittaja. Hänet valittiin sekä yleisön että median suosikiksi ja hän oli tuomaristonkin valinta voittajaksi. Koko näytöksen puvut olivat upeita, mutta mielestäni voitto meni ihan oikealle kohteelle. Pari ensimmäistä kuvaa voittomallistosta. Muut näytöksen kuvat ovat sellaisia, joissa jokin yksityiskohta kolahti.


Patisserie Teemu&Markuksen hääkakkutastingiin oli kerääntynyt mielettömästi ihmisiä jonoon, joten käännyin suosiolla ihan toiseen suuntaan kiertelemään. Meille tuotiin blogiloungeen oma porkkanakakku, josta tuli ihan jouluvibat. Hekumoin korkeaa, monikerroksista hääkakkua, mutta nyt täytyy ajatella uudelleen ja tarkemmin. Kolmikerroksinen kakku ei ollut mitenkään liian korkea, mutta leikatessa pelkäsin koko ajan, että pudotan ylimmän kakun pöydälle ennen kuin mitään on lautasella. Kuumottavaa. 


Ennen messuilta lähtöä saimme goodie bagin mukaamme, kiitos siitä yhteistyökumppaneille. Kassi sisälsi G Beauty Labin magneettiripset, pientä syötävää Rawsomilta ja Leaderilta, juotavaa Espoon Omalta PanimoltaPauligin Mun kahvi kustomoidun kahvipaketin, Viking Linen risteilyalennuksen ja Häät-lehden 25v juhlapainoksen. Tuota lehteä olen lukenut jo monena iltana alusta loppuun ja lopusta alkuun ja edelleen siinä vaan jokin vetää puoleensa. 

Blogiemännän piti melkeinpä häätää meidät jatkamaan iltaa kaupungille messutapahtuman loputtua. Se mielestäni kertoo paljon, kuinka onnistunut Love me do -häämessut oli kokonaisuudessan. Tammikuu, tulisitpa pian, koska seuraava Love me do on 19.-20.1.2019.   

2 kommenttia:

  1. Oih, tuo ruoka vaikuttaa kyllä niin herkulliselta! Muutenkin teillä näyttää olleen ihana messupäivä, toivottavasti pääsen teidän joukkoon sitten tammikuussa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan huippupäivä :). Toivottavasti tosiaan nähdään tammikuussa. Tuolla oli niin paljon kaikkea, että odotan jo seuraavia messuja. Ja blogimiitti oli oikein onnistunut.

      Poista