24. lokakuuta 2020

10kk häihin

Niin se vaan syksy vilistää silmissä ja kovaa vauhtia lokakuukin käy vähiin. Suuria edistymisiä häiden suhteen ei ole tapahtunut. Sitäkin enemmmän on ollut ajatustyötä. 

Viimeksi kerroin, kuinka hääpuvun metsästys ja sovitukset jatkuvat. Tässä välissä unelmien hääpuku on löytynyt ja laitettu tilaukseen. Pakahduin onnesta ja sain huokaista. Nyt pitäisi vain malttaa odottaa hääpuvun keväällä saapuvaksi, jotta pääsee sovittamaan uudestaan ja miettimään tarvittavat muokkaukset. Hehkutin hääpukua kaasoille, koska he ovat ainoat, joille olen voinut hääpuvusta tarkemmin puhua ja näyttää kuvia ennen häitä. 

Kaikkea tätä iloa alkoi kuitenkin varjostaa hääpainajaiset ja nimenomaan hääpukuun liittyen. Hääpuvut ovat tulleet uniin aiemminkin, mutta tilauksen jälkeen unet ovat olleet negatiivisvoittoisia, jotain on aina mennyt pieleen tai hajonnut ja olen herännyt henkeä haukkoen. Unia jatkui niin kauan, että unien herättämät tunteet alkoivat vaivata myös päivisin ja kasvattaa epäilystä. Monia hääpukuja sovittaneena luulin tietäväni, mitä hääpuvulta haluan ja viimein sopivan löydyttyä ja vahvasti kolahtaneena laitoin heti tilaukseen. Eli en itselleni tyypilliseen tapaan vielä miettinyt päästöstä yön yli. Luulin olevani niin selvillä vesillä ja täysin varma.     

Edelleen tilattu hääpuku tuntuu juuri oikealta, mutta kuitenkin siinä on vielä muutamia yksityiskohtia, joita haluan myyjän kanssa käydä läpi. Esimerkiksi olen tässä suunnittelun myötä ihastellut hääpukujen nappiyksityiskohtia selässä. Vaikka nappeja olisi vain muutama tai jopa kokonainen pitkä rivi, ne ovat aina hyvällä tavalla pistäneet silmään. Hääpukuni tilattiin kuitenkin nyörikiinnityksellä, koska silloin jää paremmin pelivaraa ja nyöritystä on mahdollista löysyttää ja kiristää hääpäivän aikana tarpeen mukaan. Kiinnitys on selässä, joten itse en edes näkisi juurikaan selkäosaa. Mutta järkisyyt eivät vaan millään saaneet tukahdutettua sitä pientä toivetta koristenapeista, joka ei nyt toteudukaan.    

Lopulta kaikkien näiden painajaisten jälkeen ei auttanut kuin soittaa hääpukuliikkeeseen ja kysyä hääpukutilauksen vaihetta. Ihana myyjä sai heti kiinni olostani ja tällä hetkellä tilaus on tauolla. Uusi sovitusaika on varattuna ensi viikolle. Käyn vielä kerran sovittamassa hääpukuja, jos mieli muuttuukin hääpuvun valinnan suhteen. Kuulin myös, että nyörityksen voisi vielä vaihtaa vetoketjuun ja saisin haaveilemani koristenapit nyt tilattuun hääpukuuni. Eiköhän tuo sovitus vahvista, mihin suuntaan unelmien hääpuvun kanssa päädytään ja saisin ajatuksilleni rauhan. 

Tässä vaiheessa suunnittelua myös hääyö on nostettu esille. Puhuimme sulhasen kanssa hääyöstä ja missä se olisi järkevintä viettää. Juhlapaikkaa lähimmät hotellit ovat Tampereella ja sinnekin olisi tunnin ajomatka. Vaikka hotelliyö ja valmis aamupalapöytä niin ihanaa olisikin, emme kauaa kerkeäisi hotellissa olla ja sunnuntaina odottaisi kuitenkin paluu juhlapaikalle. Olemmekin nyt päätymässä viettämään hääyötä mökillä, koska niitä on tarjolla paljon lähempänä.

Sulhanen oli tietämättäni aktivoitunut hääsuunnittelun osalta ja löytänyt hyvältä vaikuttavan vaihtoehdon. Hän vielä varmisteli kriteerejä hääyölle: sähköt, vesi sisälle, sisävessa, jääkaappi, liesiuuni, vähintään yksi parisänky, sauna, uimaranta ja palju. Tarkat speksit, ettei ihan erämajalle olla päätymässä. Mökki on tarkoitus vuokrata muutamaksi yöksi, jotta häistä ei tarvitse heti palata kotiin. Pääsisimme myös kaasojen kanssa viettämään vikan illan ennen häitä.  

Puhuimme sulhasen kanssa myös yleisesti tulevista häistä. Samalla myös varmistelin, että tuntuuhan edelleen siltä, että ollaan meidän näköisiä häitä suunnittelemassa. Ja myöskin sitä, että hänkin tuntee olevansa mukana suunnittelussa ja saanut panostaa ja osallistua itselleen sopivassa määrin. Vaikka olenkin tehnyt pitkällistä taustatyötä ja tarjoillut mielestäni meille sopivat vaihtoehdot, suunnittelun aikana on myös ollut tilanteita, että aina vaihtoehdot eivät olekaan johtaneet suoraan valintaan. Olen jatkanut etsintää ja uusien ehdotusten esittelyä siihen asti, että yhteinen, molempia miellyttävä on löytynyt ja varaus on tehty. Tällä hetkellä varattuna on:

Kirkko ja pappi ✔ 

Juhlapaikka ✔

Juhlapaikan pihalle ulkoteltta ✔

Catering ✔

Bändi ✔

Valokuvaaja ✔

Videokuvaaja ✔

Hääkampaus ja -meikki ✔

Morsiamen hääkengät ✔

Kaasot pyydettynä ✔

Hääpuku tilattu, mutta tauolla

Hääkimpun ja hääkukkien suunnittelu jatkuu

Juhlapaikan koristeiden ja valojen suunnittelua

Hääyöpaikan etsintä ja varaus

Save the Date -kutsut ja lähetys, jossittelua juupas eipäs 

Kuten listauksesta näkyy, Save the Date -kutsut eivät ole myöskään edenneet. Välillä tuntuu, että ehdottomasti ne lähetetään ja sitten taas seuraavassa hetkessä tuntuu, että onko järkeä vielä laittaa tai laittaako ollenkaan. En voi olla mainitsematta korona-kirosanaa, joka on mullistanut ja murskannut liian monien unelmat ja toiveet, mylläten koko maailman. Edelleen elättelen toivoa, että virus ei vaikuta enää niin hallitsevasti ensi kesänä. Mutta en vain pysty enää suunnittelemaan hääpäivää ilman, että taka-alalla tulee mukana myös plan B. 

Pieni pelko kalvaa sisintä ja vaikka häitä on saanut suunnitella ajan kanssa ja nauttia koko matkasta, nyt joutuu miettimään myös juhlien turvallisuutta ja jossittelemaan eri skenaarioita. Onneksi juhlapaikka on suht tilava ja varattuna meille torstaista sunnuntaihin, jos juhlia täytyy alkaa pilkkomaan osiin. Sulhanen on rauhoitellut, että jatketaan kuten tähän asti ja sadan hengen juhlat onnistuvat. Täytyy pitää sormet ja varpaat ristissä ja toivoa parasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!