6. helmikuuta 2019

Hääkakun yksityiskohtia

Vuosien myötä olen saanut totutella elämänrytmiin, jossa metsästys on vahvasti läsnä. Teme harrastaa metsästystä. Heidän perheessään se on ihan normiarkea. Ja yhä enemmän metsästys alkaa näkyä myös meillä kotona. Siksi se tuntuu myös luontevasti solahtavan häidemme teemaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että juhlapaikalla olisi täytetty hirven pää vastassa, vaan enemmänkin pienempinä yksityiskohtina osana kokonaisuutta. Siksi en voinut ohittaa, kun sopiva kakunkoriste tuli kiinakaupassa vastaan. Yritän mahdollisimman vähän sortua halpisnettikauppojen valikoimaan, mutta tämä kakunkoriste tuntui heti aivan meiltä. 
Kakunkoriste tarvitsee kaverikseen hääkakun, luonnollisesti. Itse leipoessa tykkään käyttää marjoja ja tehdä kakkuja, jotka eivät ole ihan överimakeita. Teme ei tykkää niinkään tuhdeista suklaakakuista, kun taas yksi kestosuosikkini on äidin tekemä vadelmasacher. Suklaakakku voi kuitenkin olla vähän turhan tuhti jälkkäri. Kumpikaan ei tykkää marsipaanilla tai sokerimassalla kuorrutetuista kakuista eikä ihan perus mansikkakermakakkukaan tunnu ihan siltä ykkösvalinnalta. Mikä toisaalta olisi parempi yhdistelmä kuin kesä ja mansikat. Tällä hetkellä olemme kuitenkin yhtä mieltä siitä, ettei maku jäisi pelkkään mansikkaan, mutta rajautuu kuitenkin marjojen luo. Marjoissa jatkuisi metsäinen teemammekin. Ihan perus hyydykekakkua ei silti tulla näkemään, koska niitä on muissa juhlissa ollut yleensä tarjolla. Kieltämättä hyydykekakku olisi helppo valmistaa itse, mutta vielä ainakin olen suunnitellut kakun tilaamista. Vähemmän paineita, kun kakun hoitaa ammattilainen.

Ehdotin Temelle hääkakkutastingia, kun sellaisen huomasin Fazer Cafe:ssa järjestettävän. Tämän vuoden hääkakkutrendit ja ylipäänsä kakkujen maistelu jo nyt tuntui hänestä liian aikaiselta, joten itsekin unohdin koko maistelun. Siskoni laittoi kuitenkin viestiä asiasta, kun oli huomannut tapahtuman mainoksen. Myönnettäköön, etten kehdannut hänelle edes ehdottaa koko hääkakkutastingia, etten vaikuta yli-innokkaalta häähössöttäjältä. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että siskosten ilta pitää sisällään muutaman palan kakkua. Täältä löytyy lisää tietoa, ajankohdat ja ilmoittautuminen, jos mielenkiintosi heräsi ja et ole vielä ihan varma, millainen makuyhdistelmä olisi juuri teidän hääkakussa.  


Kuva Photos by Lanty, Unsplash-ilmaiskuvapalvelusta täältä
Metsä, puut, oksat, lehdet. Ihania luonnon yksityiskohtia. Veikkaan kuitenkin, että tuollaiseen koristeluun tarvitsisi sokerimassaa. Kakun kerrokset ovat hyvän kokoisia. Saa leikattua kivan kokoisia kakkupaloja. Asia, jota olen nyt jo pohtinut. Näkemissäni kuvissa kerroskakuissa on välillä todella isot ja leveät kerrokset, joten kakkupalasta tulee väistämättä ruokalautasen kokoinen. Kuvasta innostuneena mietin, saisiko koivukiekosta tai jostain muusta puulajista tehtyä kakkulautasen hääkakun alle. Täytyy varmistaa Temeltä, jolta tiedustelin jo aiemmin, milloin koivukiekkoja ja muita puun palasia täytyy sahata kuivumaan. 


Kuva Jason Leung, Unspalsh-ilmaiskuvapalvelusta täältä
Ylläolevassa kakussa on nyt sellaiset paksummat kerrokset, jotka ovat siinä hilkulla, että onko jo liikaa. Koristelu on sopivan simppeli, mutta kuitenkin tarpeeksi näyttävä. Kukat sopivat mielestäni kakun koristeluun. Vielä täytyy miettiä, että pelkkiä kukkia vai jotain vihreääkin mukaan. 

Kuva Photos by Lanty, Unsplash-ilmaiskuvapalvelusta täältä
Tässä kuvassa on oikeastaan yhdistettynä kaikkea, mikä tällä hetkellä miellyttää eniten. Naked cake, jossa on kakkupohjat ja täytteet enemmän tai vähemmän näkyvästi. Tämä tyyli kakuissa tuo mieleeni kesäiset koivut. Kukkakoristeiden sävymaailma on juuri sitä, mitä kukka-asetelmilta haluaisin ja onhan violetti yksi lempiväreistänikin. Kakun päällä oleva kukkakoristekin näyttää tosi kivalta, joten kakun leipojan kanssa täytyykin keskustella, sopiiko edes ostamani kakunkoriste tällaiseen kokonaisuuteen. Olen nähnyt vaikka minkälaisia luomuksia, korkeita ja matalia ja aina silti palaan näihin kolmeen kakkukuvaan. Eli eiköhän meidän kakku ole jotain näiden suuntaista.    

29. tammikuuta 2019

Hääpuvut tulevat uniin

Nyt se on tapahtunut. Näin ensimmäistä kertaa unta häihin liittyen ja nimenomaan hääpukujen sovituksesta. Olen tietoisesti häämessuilla kävellyt messupisteiden pukujen ohi ja suunnitellut hääpukujen sovituksen aikaisintaan vuoden päähän. Meillä ei ole paikkaa, missä säilyttäisin pukua, jos nyt löydänkin jo sopivan. En myöskään halua mennä vielä kokeilemaan, koska en ole siinä kunnossa, mitä haluaisin häiden alla olla. Mutta häämuotinäytökset. Niitä voisin seurata ja ihailla pukuja vaikka joka viikko. Blogimiitissä meille oli varattu paikat sunnuntain häämuotinäytöksiin. Kotimaisessa häämuotinäytöksessä oli ihania pukuja, mutta silmäni alkoivat loistaa kansainvälisen häämuotinäytöksen alettua.


Miten ihana liikkuvuus. Laitoin tämän kuvan jo viime postaukseen, mutta en vaan voi lakata ihastelemasta.
Heili Bridalin mallistoa. 
Hääpukujen runsaat alaosat, esim. tylliä tai vastaavaa, vetävät puoleensa. Viime kesänä häissä morsiamen hääpuku oli aivan mielettömän kaunis ja sopi kantajalleen hyvin. Samantyylisiin mekkoihin olen iskenyt silmäni häämuotinäytöksissä. Nämä ovat ainakin yksi vaihtoehto, mitä haluan päästä sovittamaan. Liikkuvuutta ja näyttävyyttä, kuitenkin ilman kermakakkuvaikutelmaa.  

Tapiolan juhlapuku
Muotitalo Tyynelä
Pukusuunnittelija Irina Rogusina
Upea laskeutuvuus, selkä ja koristevyö. Tästä ja alemmasta kuvasta en valitettavasti pysty varmaksi sanomaan, kenen mallistoa.
Glamour

Glamour


Heidi Tuisku
Upeista, hulmuavista helmoista päästäänkin siihen toiseen yksityiskohtaan, josta en vaan saa silmiäni irti. Sitä tapitetaan myös tv:n kautta kuninkaallisten häiden aikaan. Nimittäin laahus, paremminkin laaaaaaaaaaaaahus. Ei kovin käytännöllinen juhlapaikalla, mutta ah niin ihana, kerran elämässä toteutettava haave. 


Impero Sposa
Impero Sposa


Platinum by Demetrios
Destination Romance
Impero Sposa
Impero Sposa
Pitkä laahus kaipaa kaverikseen pitkän hunnun. Hunnun laittaminen on muutenkin sarjassamme kerran elämässä kokemus, joten ehdottomasti sellainenkin. Enemmän asiaa hunnuista onkin jo ihan toinen tarina. Loppuun vielä hääinspiraatiokuvani, tietenkin kuninkaallisista häistä.  


Cambridgen herttuatar Catherine Middletonin hääpuku vuodelta 2011 ja laahusta 270cm. Kuva täältä

27. tammikuuta 2019

Love Me Do Winter Fair blogimiitti

Niin paljon kuin odotin viime viikonlopun Love Me Do -häämessuja, odotin hääbloggaajien blogimiittiä. Hääblogiäänestyksessä en yltänyt kymmenen parhaimman joukkoon ja en yhtään ihmettele, koska kärkikymmenikkössä kaikki olivat pidempään bloganneita ja jokainen ansaitsi kyllä paikkansa. Yllätyin iloisesti, kun pääsin hääblogimiittiin mukaan. Oli tosi hienoa höpötellä häistä ja muutenkin nähdä pitkästä aikaa muita hääbloggaajia. Viimeksi nähtiin lokakuun häämessuilla, josta voit lukea täältä

Sunnuntai alkoi tuttuun tapaan Kiasmalta, josta noustiin Kovasen minibussin kyytiin. Oli erittäin hyvä, että saimme sähköpostilla tietää, ketä kaikkia kyytiin oli tulossa. Pääsimme ajoissa lähtemään, kun koko porukka oli kasassa. Kaapelitehtaalle päästyä meidät otti vastaan päivän emäntämme, viime kesän morsian ja Our Romanssi blogia kirjoittava Tina. Hän piti meistä ja aikataulusta erittäin hyvää huolta. Häämessujen aluksi kokoonnuimme All Walls Collectiven  pisteelle, jossa meistä otettiin ryhmäkuvia mielettömän fantasiakuvausseinän edessä. Ideaa vähän rouheammalle kuvausseinälle esim. häiden photoboothiin ja muihin isompiin ja pienempiin juhliin. Tämän jälkeen pääsimme KP Cateringin valmistamalle brunssille. Pöydän ääressä olisi voinut istua vaikka koko päivän, koska puheesta ei meinannut tulla loppua ja tarjottavat olivat niin hyviä. 

From Bennet to Bingley blogin Siirin ja Bride & co blogin Annan kanssa.
Kuva: All Walls Collective.
Aasialainen menu: Saganaki-salaattia, Som Tam -papaijasalaattia, jättikatkarapuja Hoi Sin -kastikkeessa, Teriyaki kanavartaita, grillattua tofua valkosipuli-seesamikastikkeessa, paahdettuja kasviksia sweet chili -kastikkeessa ja paistettuja nuudeleita.
Jälkkärinä chilimarinoituja hedelmiä ja kookosmoussea. 
Osallistuimme Miraquen pitämään workshoppiin, jossa ohjattiin magneettiripsien käyttöä. Kuten kerroin jo aiemmassa postauksessa, liimattavien tekoripsien kanssa olen aivan käsi. Siksi magneeteilla kiinnitettävät ripset kiinnostivat erittäin paljon. Saimme ohjeita ripsien kiinnitykseen, poistoon ja huoltamiseen. Sain myös Miraquen messupisteellä opastusta koko ripsirivin magneettiripsien laittoon ja kotiutin volume 232 ripset. Sen kerran kun laitan tekoripset, haluan, että ne ovat koko silmän mitalla. Kotiin päästyä Teme yllätyksekseni huomasikin heti ripseni ja sanoi, ettei näytä aidolta. No hei, ei tekoripset näytäkään omilta ripsiltä. Tykkään siitä, että ne näyttävät ripsipidennyksiltä, jotka ovat aina ojennuksessa. Minulla oli joitain vuosia sitten ripsipidennykset, mutta ne pysyivät omaan makuun hyvänä ehkä viikon verran. Ja töissä voin käyttää pelkkää ripsaria, joten on kiva, että näillä magneettiripsillä saa helposti näyttävyyttä, kun haluaa laittautua enemmän. Olen nyt tällä viikolla käyttänyt ripsiä muutamia kertoja. Eilen myös ääriolosuhteissa lumisateessa ja ripset pysyivät koko päivän paikallaan. Vaikka laittaminen vie vielä kymmenisen minuuttia, että olen tyytyväinen, käytetty aika on sen arvoista. 
  

Mitä olisikaan häämessut ilman häämuotinäytöksiä. Meille oli varatut paikat kotimaiseen ja kansainväliseen näytökseen päivän aikana. Hääpuvut olivat ihania, mikä ei liene yllätys. Tänä vuonna miestenkin pukeutuminen oli edustettuna lavalla. Postaan hääpuvuista myöhemmin lisää ihan omanaan.


Häämessujen loppupuolella oli vuorossa vielä hääblogiäänestyksen tulosten julkistaminen. Kunniakirjan sai Bridelisa blogin Elisa hääbloggaajien yhteisöllisyyden edistämisestä. Median ja meidän hääbloggaajien suosikki oli Kristan kirjoittama Kristallihäät. Vuoden hääblogi 2019 palkittiin Mon Rêve d'Amour blogin Sarah. Hänen reaktionsa voittoon oli hellyyttävä. Hän oli sanonut jo aamulla minibussissa, ettei häntä jännitä ilta yhtään, koska ei jotenkin usko voittavansa. Ja kuinkas sitten kävikään, aivan upeaa. Ennen kotiinlähtöä saimme mukaamme lahjakassit, jotka sisälsivät ylitsevuotavasti kaikkea kivaa häihin ja valmistautumiseen liittyvää. Kiitos paljon Love Me Do:lle ja kaikille yhteistyökumppaneille.


Hurjasti onnea kaikille voittajille!
Puhelimella kuvattu: Valo Films.Blogimiitissä mukana olleet blogit:
Bride & co
Bridelisa
Enää ei voi vaihtaa
From Bennet to Bingley
Future Mrs. W
Hulluna häihin
Häähumussa
Ida's daydream
Jotain keltaista
Mon Rêve d'Amour
Rakkaudella, Rea
Tahdon sanoa tahdon