5. huhtikuuta 2020

Blogi täyttää kaksi vuotta

Hurjaa ajatella, että hääpäivä on ollut päätettynä ja häitä on suunniteltu jo kahden vuoden ajan. Ja nyt viimein hääpäivään on vähemmän aikaa kuin siihen käytetty suunnitteluaika. Vaikkakin tämä hitaampi ja tuumailevampi tahti on sopinut itselleni paremmin. Ensimmäinen suunnitteluvuosi meni odottavan kutkuttavissa tunnelmissa ja nauttiessa koko ajatuksesta tulevista häistä. Tähän toiseen suunnitteluvuoteen on mahtunut mukaan myös turhautumista ja stressiä, vaikka onneksi suunnittelu on enimmäkseen ollut kivaa ajanvietettä. Jotenkin myös ajatus on mennyt tajuntaan, että ei tässä suunnitella mitä tahansa isoja juhlia, vaan ihan oikeasti ollaan menossa naimisiin. Yhteinen arki ja yhdessäolo jatkuu yhteisen sukunimen alla. Kyllähän se vähän luo perhosia vatsanpohjaan. 

Haaveilu on jatkunut edelleen, mutta niiden pohjalta on tehty myös päätöksiä. Asiat eivät enää pyöri sumuisena verhona hääpäivän ympärillä, vaan meillä alkaa olla selvät sävelet, mitä halutaan. Tuntuu kuitenkin, että jo pitkään suunnittelu on pyörinyt samojen isojen osien ympärillä eli cateringin ja bändin valinnoissa. Ja tilanne on edelleen sama. Nyt meillä on kuitenkin molemmista top 2 tiedossa ja pitäisi vaan tehdä se lopullinen päätös. Näiden jälkeen häidemme suurimmat menoerät onkin tiedossa. 

Jos jossain asiassa on voinut näinä päivinä huokaista, niin siinä, että pitäydyimme suunnitelmassamme järjestää häät vasta ensi vuonna. Osa odotti häitämme jo tälle vuodelle. Hääblogeja paljon seuranneena harmittaa jokaisen tämän vuoden hääparin puolesta, jotka ovat joutuneet muuttamaan suunnitelmiaan ja kehittelemään varavaihtoehtoja. Tämä on osaltaan vauhdittanut myös meidän hääsuunnitelmia varsinkin juuri cateringin ja bändin osalta, koska päätöksiä on saatava tehtyä, jos meinaamme ykkösvaihtoehtomme varata. 


Parin vuoden aikana olen kerennyt käydä lukuisilla eri häämessuilla ja häätapahtumissa. Kiertelyä eri pisteillä ja juttelua eri toimijoiden kanssa. Vaikka häämessuilla on huimasti tarjontaa, omat toiveet ja näkemykset esim. koristelusta ja juhlatilan yleisilmeestä ovat pysyneet kohtuuden rajoissa koko suunnittelun ajan. Kuitenkin juuri eri toimijoiden palveluihin tutustuminen ajan kanssa on auttanut siihen, että tiedän ehdottaa sulhaselle meille parhaimpia vaihtoehtoja. Tykkään tehdä selvitystyötä ja pitää yhteyttä eri toimijoiden kanssa eli pitää langat käsissäni. Yhdessä teemme kaikki lopulliset päätökset.

Häämessuilla on myös upeita häämuotinäytöksiä, joissa pääsee ihastelemaan hääpukuja ja miesten hääpukeutumista. Olen tietoisesti jättänyt häämekkoja sovittamatta aiemmin, koska olen elätellyt toiveita hääkehoa kohtaan. Häämekon sovittaminen on herättänyt ilon ja kauhunsekaisia ajatuksia. Toivoisin kaasoni mukaan häämekkosovitukseen nimenomaan tueksi. Suunnittelin jo kaasoviikonloppua kesälle, mutta nyt näyttää olevan liikaa esteitä näkemiselle vallitsevan maailmantilanteenkin takia. Tavallaan voin huokaista saadessani lisäaikaa, vaikka toisaalta kesä olisi aikataulullisesti ollut parhain aika saada kaikki samaan aikaan paikalle. Ja myöskin mekkojen sovittaminen olisi hyvä aloittaa jo kesällä, koska en tiedä yhtään, millainen sopisi päälleni.   


Näinä parina vuotena olen saanut lukemattomasti inspiraatiota muiden hääblogeista. Ja on ollut ihan mieletöntä päästä tutustumaan ihmisiin hääblogien takana. Eri tapahtumissa nähdessä tuntuu aina, että aika loppuu kesken. Tämän vuoden olen myös LYYLI Bridal & Wedding -jäsenenä ja arjen keskellä meillä on ollut monta ihanaa tapaamista. Nyt tietenkin tapaamiset ovat tauolla, mutta etäyhteyden kautta näkeminen on työn alla. 

Samanhenkisten ja samassa tilanteessa olevien kanssa puhuminen, hankalampien hetkien sekä ilojen ja onnistumisten jakaminen on ihan parasta. Tätä ei vaan voi kylliksi hehkuttaa. Sen ymmärtää vasta oikeastaan, kun sen pääsee kokemaan. Vaikka jokainen hääpari suunnittelee omanlaistaan hääpäivää, silti häät yhdistävät.    Häiden panostus ja pihistys -listaa kootessa tuntui, että haluaisimme panostaa kaikkeen, mutta siihen ei ihan kuitenkaan pystytä. Miltä lista lopulta näyttääkään, voit käydä lukemassa tästä:

♥ Häiden panostus ja pihistys

Juhlapaikan varaaminen oli ihan ensimmäisiä varauksiamme ja alla olevan linkin kautta pääsetkin palaamaan juhlapaikkojen pohdintaan. Juhlapaikalla käyminen auttoi paikan valinnassa huomattavasti. Listauksessa on mukana juhlapaikkamme. Arvaatko, mihin päädyimme?

♥ Juhlapaikkojen metsästys

Kuvaajastamme olen edelleen niin innoissani. Pitkä pohdinta kannatti. Odotan jo, että pääsemme vuoden päästä suunnittelemaan hääpäivän kuvausta. Siis niin, että kuvaajakin sen tietää, koska alustava suunnitelmahan on jo tehtynä. Tarkoituksena oli ottaa vihdoin kihlakuviakin tänä kesänä, mutta saa nähdä kuinka tämänkin asian kanssa käy. Olemme nimittäin motissa täällä Uudellamaalla ja kuvaaja on Tampereella.  

♥ Hääkuvaajan valinnan vaikeus

♥ Meillä on hääkuvaaja


♥ Kiitos myös sinulle, kun käyt lukemassa ja kommentoimassa! 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!