13. tammikuuta 2022

Vinkkejä hääpäivään osa 1 - hääpäivän aamu


 Hääaamuna kannattaa syödä, vaikka jännitykseltä ei maistuisikaan.


Yövyimme parin kaasoni kanssa hotellissa häitä edeltävän yön. Hotellin aamupala oli kattava. Hääpäivän aamuna söin sellaista, minkä tiesin pitävän hyvin nälkää poissa. Hääpäivän aamupalahetki meni vauhdilla, kunnes piti jo jatkaa matkaa. Onneksi vielä häiden jälkeisenä aamuna pääsi nauttimaan hotelliaamupalasta ihan ajan kanssa.


Hääaamupäivälle on hyvä varata syötävää, juotavaa ja vihkimisajasta riippuen myös lounas.


Laittautuminen oli minun ja siskokaasoni osalta kampaamossa, joten sinne oli hyvä ottaa mukaan juomapullo, tarvittaessa myös välipalaa. Minulla on yleensä mukana jokin välipalaeväs kaiken varalta, mutta tällä kertaa sille ei ollut tarvetta. Skumppaakin oli mukana, mutta se teki mieli korkata vasta hotellille päästyä lounaan yhteydessä. Söimme kaasojen kanssa huoneessani ennen pukeutumista ja juhlalookkien viimeistelyä. Osa kaasoista laittoi itse lookkinsa ja hiuskukkia kiinniteltiin pinneillä huoneessa. Onneksi minulle sanottiin, että nyt morsian keskittyy vaan syömään, tietäen, että siihen tarvitsen aikaa.   

Kuva: SnapStock - Pixabay

Häätiimin kukat.
Kuka hakee tai tuo, mistä ja milloin?
Vai onko kukat hoidettu ennakkoon. Miten säilytys?


Hääpäivänä meistä yksi sun toinen ravasi kukkakaupalla floristin luona. Tämä oli kuitenkin ennalta sovittu. Hääpäivän aamuna haimme hääkampauksen ja kaason kampauksen kukat mukaan kampaamoon. Samalla pystyin silmäilemään läpi koko kukkatilauksen kukat. Toinen kaasoni haki hääkimpun ja jäljelle jääneet kaasojen hiuskukat myöhemmin aamupäivällä. Sulhanen kävi bestmanien kanssa hakemassa vieheet, jotka he kiinnittivät puvuntakkeihin taskun kohdalle. Näin molemmat tiimit saivat viettää aamun oman aikataulun mukaan ja kohtasimme kuvausten alkaessa.   


Haluatko laittautua hääpäivänä itse vai antautua ammattilaisten käsiin?
Tulevatko ammattilaiset luoksenne vai menettekö itse liikkeeseen?


Kampaamossa soi radio ja oli kiva vain istua paikallaan ja odottaa valmista lopputulosta kampauksen ja meikin osalta. Ei tarvinnut pelätä itse tehdessä kohdalle usein osuvaa huonoa hiuspäivää tai meikkiä. Ammattilaisen tekemänä hääkampaus kesti hyvin koko hääpäivän. Huntua irrottaessa kampaukseen laitettiin muutama lisäpinni ja hunnun kiinnityskohdalle kukka. Nukuin kampauksella, ilman kukkia tosin, ja se pysyi hyvänä myös sunnuntain juhlapaikkaa purkaessa.  

Meillä oli alunperin hääviikonlopulle mökkivaraus, jonne ei kannattanut pyytää tekijöitä paikan päälle. Pitkän matkan vuoksi matkakorvausten kustannukset olisivat olleet huomattavasti enemmän kuin se, että ajaa itse. Kesällä avautui kotipaikkamme kylpylähotelli ja saimmekin varattua huoneet sieltä. Aikaa olisi säästynyt morsiustiimiltä, jos laittutuminen olisikin ollut hotellihuoneessamme. Vähemmän siirtymisiä ja niihin kuluvaa ns. turhaa aikaa viettää autossa. Hääaamun suunnitelmien muutos oli kuitenkin myöhäistä meidän jälkeisten varausten vuoksi. Kampaamossa oli lopulta huomattavasti paremmin tilaa laittautua kuin kahden hengen hotellihuoneessamme.


Hunnun voi kiinnittää heti kampauksen valmistuttua tai 
pukeutumisen lopuksi, kun hääpuku on päällä.
Mieti, kuka hunnun kiinnittää ja missä.


Kun hääkampaukseni oli valmis, huntu kiinnitettiin siinä olevan kamman avulla. Kiinnitys varmistettiin parilla pinnillä, jotta huntu pysyy varsinkin kirkossa varmasti paikoillaan. Huntu voi nimittäin takertua kävellessä mattoon tai vihkimispaikan lattiaan.

Halusin, että kampaaja kiinnitti huntuni, jotta näin heti, miltä kokonaisuus näyttää hunnun kanssa. Tarvitseeko hiuskukkien paikkaa muuttaa tai kukkia lisätä. Kukat onneksi näkyivät kivasti hunnunkin kanssa. Kampakiinnitteinen huntu on helppo laittaa myös hääpukuun pukeutumisen jälkeen esim. kaasojen avustuksella. Kuljetin hunnun pitkän pussin suojassa, jotta se pysyisi puhtaana kuvauksiin asti.

Kuva: Karolina Grabowska - Pixabay

Meikkaajaa voi pyytää käyttämään omia meikkejäsi häämeikin teossa.
Näin pystyt tarvittaessa korjailemaan tai lisäämään meikkiä hääpäivän aikana.


Ihoni kutiaa helposti uusista tuotteista. Häämeikissä käytettiin pyynnöstäni omaa foundatiotani, jolloin värisävykin osui varmasti kohdalleen. Meikkaajallani oli varalta mukana minulle sopiva toinen sävy, jos olisinkin unohtanut ottaa meikit mukaan hääaamuna.

En ole tottunut enkä juurikaan ollut muiden meikattavana. Sen vuoksi kävin kokeilemassa juhlameikkiä ja koemeikki tehtiin myös ennen hääpäivää. Pidin niistä kaikista ja kokeilujen myötä oli helpompi tehdä valintoja, mitä haluan vähemmän tai enemmän varsinaiseen häämeikkiin. Juurikin hääpäivälle osui paras versio meikistä. Ja tuntui, että näytin itseltäni.

Häämeikissä oli myös omaa huulikiiltoani juurikin siksi, että sitä olisi mahdollista lisäillä päivän aikana. Meikkaaja antoi myös hyvän vinkin lisätä huulikiiltoa huulten keskiosaan ennen potrettikuvauksia, jos halusi huulten näkyvän kuvissa enemmän. Tätä en kuitenkaan enää muistanut hääpäivän aikana, mutta hyvä vinkki myöhempiä kuvia varten. Häämeikki pysyi niin hyvin, ettei sitä tarvinnut korjailla ollenkaan.  


Puolison laittautuminen hääpäivänä. 
Käykö hän kampaajalla hääaamuna vai ennakkoon?
Hoitavatko samat tekijät molempien tiimit?
Myös puolisoa voi kevyesti ehostaa meikillä hääpäivään. 
Se voi auttaa kasvojen kiiltelyyn ja punoitukseen. 


Sulhanen laittautui bestmanien kanssa häääpäivänä. Hän oli käynyt noin viikkoa ennen hääpäivää parturissa siistimässä lyhyttä hiusmalliaan. Parran siistimisen sulhanen hoiti itse. Hiusten leikkuujälki ehti sopivasti pehmetä hääpäivään mennessä. Häämme oli kesällä, joten erityisesti kiinnitettiin huomiota siihen, ettei hiusrajaan ehdi muodostua valkoista rajaa. Sulhanen ei antanut hiusten kasvaa liian pitkiksi koko kesänä.    

Hääparin kuohuviinilasit ja lasissa vuoden 2021 samppanjaksi palkittu Piper-Heidsieck vintage champagne.
Valitsimme tämän jokavuotiseksi hääpäiväsamppanjaksemme.


Hääauton varustus.
Muista pakata hääpäivän aamuna mukaan kuohuva ja lasit, 
jos haluatte kilistää puolison kanssa ennakkoon kahden kesken. 

Hääauton ja mahdollisesti muidenkin autojen, 
joilla hääasuissa liikutaan, 
takapenkki kannattaa suojata valkoisella kankaalla. 
Näin varsinkaan valkoiseen asuun ei tartu mitään penkeistä.

Hääpäivän aikana voi olla kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa, 
jolloin tekee mieli ikuistaa myös muutamat yhteiskuvat. 
Muutoin oma puhelin kannattaa jättää vähemmälle huomiolle.


Onneksi sulhasella oli puhelin mukanaan, koska tottakai teki mieli ottaa ensimmäiset yhteiskuvat juuri vihittyinä. Kippistimme skumpalla hääauton takapenkillä juhlapaikalle ajaessa ja koitimme olla kaatamatta juomia päällemme. Yllättävän hankalaa liikkuvassa autossa. Samalla saimme ensimmäiset ja oikeastaan ainoat itseotetut puhelinkuvat. Ihan hyvä vaan, että juhlissa keskityimme ruutujen sijaan olennaiseen ja toisiimme.  


Lisää vinkkipostauksia löydät Vinkit häiden suunnitteluun -välilehdeltä 
sekä tämänkin postauksen alla olevalla vinkit -tunnisteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!