14. kesäkuuta 2020

Top 15 juhlapaikkaa Tampereelta ja sen läheisyydestä

Kaupallinen yhteistyö:

Postaus sisältää mainoslinkkejä, 
jotka on merkattu *-merkillä.


Pitkin kevättä ja alkukesää on saanut lukea useampaan otteeseen, kun tämän vuoden hääparit ovat siirtäneet hääjuhlansa viruksen tieltä. Aikaan, jolloin juhlien järjestäminen ja ylipäänsä kokoontuminen olisi mahdollista ja turvallista. Vaikka meillä on ihana ja juuri meille sopiva juhlapaikka varattuna ensivuoden kesälle, pieni pelko on häivähtänyt mielessä. Koskaan ei voi tietää, mitä tuleman pitää, kuten tämä vuosi on liiankin hyvin osoittanut. 

Kokosin erilaisia juhlapaikkoja Tampereelta ja sen läheisyydestä *Venuun tapahtumatilojen varauspalvelusivustoa apuna käyttäen. Juhlatilat on poimittu mukaan, jos tilassa on mahdollista juhlia isolla porukalla ja tila toimii pienemmälläkin juhlaporukalla olematta liian avara tai kolkko. Lisäksi juhlatilassa on jokin juju tai silmää miellyttävä yksityiskohta. Jos etsit häillenne viettopaikkaa tai mietit hääjuhlanne siirtämistä, katso tämä listaus läpi.


Ravintola Frenckell & Piha
Frenckellinaukio 2 H, Tampere

Kuva: Ravintola Frenckell & Piha - Venuu
*Ravintola Frenckell soveltuu jopa 150 hengen juhliin. Ravintola sijaitsee teollisuushistoriaa huokuvassa miljöössä Tampereen keskustassa, Keskustorin pohjoispäädyssä, lähellä Finlaysonin aluetta. Frenckell oli aluksi paperitehdas, jossa käynnistettiin Suomen ensimmäinen paperikone vuonna 1842. Frenckellin alueella tänä päivänä oleva ravintola Frenckell huokuu edelleen historiaa sisätilojen kaariholvien ja linnamaisen sisäpihan ansiosta. Katso lisää kuvia *täältä. 

Pähkinänkuoressa
Istuen: 140 hlö
Seisten: 150 hlö
Frenckelin Tapahtumapihalla istuen 250 hlö ja seisten 500 hlö 
Ruoka- ja juomatarjoilut: Juvenes Juhlapalvelu 
Tilassa A-oikeudet
Autojen pysäköinti lähellä oleville P-alueille: P-Frenckell ja Finnpark Frenckell
Frenckelin Tapahtumapihalle voi pystyttää telttoja hääjuhlia ja ruokailua varten



Ravintola Attila
Yliopistonkatu 38, Tampere

Kuva: Ravintola Attila - Venuu
*Ravintola Attilan tilat sopivat 50-150 hengen juhliin ja cocktail-tilaisuuksien järjestäminen onnistuu jopa kahdellesadalle hengelle. Ravintola Attila sijaitsee Tampereen keskustassa lähellä Tullintoria ja Tampereen rautatieasemaa. Kuvien perusteella ravintola on ihanan valoisa. Tummat seinät ovat näyttävät ja kaarevat ikkunat ihana yksityiskohta. Salin perällä on verhoilla erotettu ns. lounge-tila nojatuoleineen. Lisää kuvia näet *täältä.

Pähkinänkuoressa
Istuen: 150 hlö
Seisten: 200 hlö
Ruoka- ja juomatarjoilut: Juvenes Juhlapalvelu 
Tilassa A-oikeudet
Linja-autolla aivan ravintolan lähelle
Autojen pysäköinti ravintolan viereiseen P-Tulliin 



Ravintola Periscope
Vuolteenkatu 1, Tampere

Kuva: Ravintola Periscopen ravintolasali - Venuu
*Ravintola Periscope sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, kauppakeskus Ratinassa. Ravintolasalissa on mahdollista viettää 100 hengen häitä. Ravintolasta avautuvat upeat näköalat kaupungin ja Pyhäjärven ylle. Ravintolasalissa on upeita yksityiskohtia, kuten korkeat ikkunat, lattian kuviointi ja erilaiset valaisimet. Kierreportaat vievät yläkertaan jatkamaan illanviettoa ja kattoterassin sohvaryhmillä voi nauttia maisemista ulkona.    

Lounge Barista näet kuvia *täältä
Kattoterassin puitteita näet *täältä.

Pähkinänkuoressa
Istuen: 100 hlö 
Seisten: 100 hlö
Cocktail-tilaisuus: 300 hlö
Lounge Barissa istuen 80 hlö ja seisten 125 hlö
Kattoterassilla istuen 20 hlö ja seisten 30 hlö 
Ruoka- ja juomatarjoilut: ravintolan kautta 
Tilassa A-oikeudet
Autojen pysäköinti: kauppakeskus Ratina



Saunaravintola Kuuma
Laukontori 21, Tampere

Kuva: Saunaravintola Kuuma - Venuu
*Saunaravintola Kuuma on kaksikerroksinen ravintola Tampereen keskustassa, 350 metrin päässä Keskustorilta. Alakerrassa on ravintolasali, lounge-tila, kaksi baaritiskiä, kaksi takkaa, saunat ja isot terassit. Yläkerrassa on yhtenäinen sali terasseineen ja kaksi baaritiskiä. Saunaravintolan sisustus on silmiinpistävän mielenkiintoinen. Korkeita ja matalia pöytiä sekä erilaisia tuoleja, jopa katosta riippuavia tuoleja ja sohvia. Ihanan erilaisia pöytäryhmiä oleskeluun. Ja kaikista tiloista on järvinäkymä.

Katso lisää kuvia yläkerrasta *täältä ja alakerrasta *täältä.

Pähkinänkuoressa
Yläkerrassa istuen 140 hlö ja seisten 250 hlö
Alakerrassa istuen 80 hlö ja seisten 100 hlö
Ruoka- ja juomatarjoilut: ravintolan kautta
Tilassa A-oikeudet
Autojen pysäköinti: Nahkalankatu Parking ja Finnpark Hämeenpuisto
Alakerrassa saunatilat ja ympäri vuoden pääsee pulahtamaan järveen



Villa Sofia
Kullervonkatu 28, Tampere

Kuva: Villa Sofia - Venuu
*Villa Sofian salongeissa voi istuen illastaa 75 hengellä ja seisoen 120 hengellä esim. cocktail-tilaisuutena. Alakerrasta löytyy vanhoista tiilistä tehty juhlatila, Holvitupa. Villan kautta saa tarjoilut, joita voi täydentää omilla juomilla. Villa on viiden minuutin kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemalta. Päärakennus on hempeän vaaleanpunainen, joka erottuu katukuvasta edukseen. Käy katsomassa *täältä.    

Pähkinänkuoressa
Istuen: 75 hlö
Seisten: 120 hlö
Pitopalvelu tilan kautta
Omat juomat: kyllä
Koko Villa on yhden seurueen käytössä kerrallaan



Villa Härmälänranta
Viimankatu 2, Tampere

Kuvat: Villa Härmälänranta - Venuu
*Villa Härmälänranta on valmistunut vuonna 2011. Villa sijaitsee viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta, Pyhäjärven rannalla. Juhlasalissa mahtuu ruokailemaan 100 henkeä. Pöytiä siirtelemällä tilaa saa myös tanssilattialle. Juhlasalin lisäksi villassa on takkatupa, terassi ja kaksi saunaa, joista avautuu järvinäköala. Rannassa olevalta laiturilta pääsee myös uimaan. Lisää kuvia Villasta näet *täältä  

Pähkinänkuoressa
Tilat kokonaisuudessaan: 300 m2
Istuen: 80 hlö
Seisten: 100 hlö
Terassilla: 40 hlö
Pitopalvelu paikan kautta 
Omat juomat: kyllä
Autojen pysäköinti rannassa satamatoimiston alueella 
Villalle pääsee myös veneellä 
Saunatilat ja uintimahdollisuus



Seurapaviljonki - Jänissaaren satama
Jänissaarenkatu 14, Tampere

Kuva: Jänissaaren sataman Seurapaviljonki - Venuu
*Seurapaviljongin sali toimii juhlapaikkana sadalle hengelle. Juhlatila on Jänissaaren satamassa, Näsijärven rannalla, Tampereen rautatieasemalta 11,5km päässä. Tilavuokraan kuuluu keittiö ja astiat sekä sinne saa tuoda omat ruoat ja juomat. Näsijärven Purjehdusseuran pitopalvelun voi myös varata. Juhlien jälkeen on mahdollista käydä pulahtamassa sataman saunatiloista, johon pääset tutustumaan *täältä.  

Pähkinänkuoressa
Istuen: 100 hlö
Seisten: 100 hlö
Erilliset saunatilat: 15 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Satamaan pääsee autolla ja lähelle bussilla
Saunatiloista uintimahdollisuus



Ravintola Kapusta - Ahlmanin Kartano
Hallilantie 24, Tampere

Kuva: Ravintola Kapusta Ahlmanin Kartanossa - Venuu
*Ravintola Kapusta on Ahlmanin Kartanon suurin yksittäinen tila, johon mahtuu 120 henkeä ruokailemaan. Tilaa voi jakaa väliovilla pienemmäksi. Kartano sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alun alkaen rakennuksessa toimi maamieskoulun ruokala sekä majoitus- ja opetustiloja. Talo nimettiin myöhemmin Kartanoksi tarjoten upeat puitteet erilaisille juhlille ja majoittumiseen. Tutustu Ravintola Kapustan tiloihin lisää *täältä

Pähkinänkuoressa
Istuen: 120 hlö
Seisten: 120 hlö
Ruoka- ja juomatarjoilut: Juvenes Juhlapalvelu
Tilassa A-oikeudet
Ahlmanin kartanossa voi myös yöpyä
Mahdollisuus vuokrata Väentuvan saunatilat paljulla



Hatanpään kartano
Hatanpään puistokuja 1, Tampere

Kuva: Hatanpään kartano - Venuu
*Hatanpään kartanolla on juhlavat puitteet häihin. Nykyinen rakennus valmistui 1885. Hatanpään kartano sijaitsee Pyhäjärven rannalla, parin kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Kartanon päärakennus on jaettu kahteen kerrokseen. Molemmissa kerroksissa on useita saleja, joita voi yhdistellä tarpeen ja häiden luonteen mukaan. Kartano itsessään on näyttävä, joten koristelussa voi päästä helpolla. Kuvauksia ajatellen kartanossa ja pihamaalla on monia ihania paikkoja ottaa hääkuvia. Hääohjelman välissä vieraillakin aika kuluu katsellessa ja ihaillessa miljöötä. Lisää kuvia näet *täältä.

Pähkinänkuoressa
Istuen: 150 hlö
Seisten: 300 hlö
Ruoka- ja juomatarjoilut: Juvenes Juhlapalvelu
Tilassa A-oikeudet
Juhlintaa puoleen yöhön asti
Alueella on 20 parkkipaikkaa



Tampereen keskustan tuntumasta listaamani juhlapaikat ovat ravintolapainotteisia. Etsin vielä muutamia juhlapaikkoja vähän kauempaa keskustasta, mutta kuitenkin vielä ajettavan matkan päästä. Näihin alla oleviin juhlapaikkoihin on suurimpaan osaan mahdollista tuoda oma pitopalvelu ja juomat. 



Vahannan Nuorisoseurantalo
Kuruntie 779, Ylinen, Ylöjärvi

Kuva: Vahannan Nuorisoseurantalo - Venuu
*Vahannan Nuorisoseurantalo on mahdollista vuokrata häiden ja muiden juhlien viettoa varten. Seurantalolle on noin seitsemän kilometriä Ylöjäven keskustasta ja Tampereelta noin parikymmentä kilometriä. Juhlasalissa on tilaa 80 hengelle. Viereinen Pieni sali on yleensä käytössä pitopöydän kattamiselle, mutta soveltuu myös pienempiin juhliin. Molemmissa saleissa on sisennetty esiintymislava. Eteisessä on kulmasohva ja naulakot. Salien välissä on keittiö ja pieni oleskelutila. Seurantalolle saa tuoda oman pitopalvelun ja juomat. Inva-wc sijaitsee juhlasalissa ja kellarikerroksessa on lisätilaa ja wc-tilat. Ulkona on lähellä metsää, joka voisi toimia kivana kuvaustaustana. Katso lisää kuvia ja esittelyvideo seurantalosta *täältä

Pähkinänkuoressa
Tilat kokonaisuudessaan: 348 m2
Juhlasali istuen 80 hlö ja seisten 100 hlö
Pieni sali istuen 30 hlö ja seisten 40 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Pihassa parkkipaikka
Tilassa saa juhlia yli puolen yön



Mahnalan lava
Maisematie 531/13, Hämeenkyrö

Kuva: Mahnalan lava - Venuu
*Mahnalan lavalla mahtuu ruokailemaan istuen noin 100 henkeä. Lava sijaitsee Hämeenkyrössä, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Mahnalan lava on rakennettu vuonna 1953 korkean kallion päälle ja lavalta avautuukin kaunis näköala. Ruokailun jälkeen pöytäryhmiä siirtämällä saa hyvät tilat tanssimiselle. Käy katsomassa lisää kuvia *täältä.

Pähkinänkuoressa
Tilat kokonaisuudessaan: noin 300 m2
Istuen noin 100 hlö
Seisten 500 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Pihassa kahvikioski ja kahvittelutila sekä parkkipaikka
Lavalla kylmä vesi ja wc
Vuokrataan toukokuusta syyskuuhun



Juhlatalo Pirkan pirtti
Koivutie 15, Pirkkala

Kuva: Pirkan pirtti - Venuu
Juhlatalo *Pirkan pirtti toimii juhlatilana häille ja monille muille juhlille ja kokouksille. Juhlatila sijaitsee nimensä mukaisesti Pirkkalassa, parin kilometrin päässä Pirkkalan keskustasta ja viidentoista minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Sisätiloihin mahtuu sadan hengen juhlaporukka istumaan. Salissa on syvennyksessä esiintymislava. Eteisestä löytyy wc-tilat ja naulakot. Juhlatilan pihapiiriin on mahdollista pystyttää ulkoteltta tai -katos. Pirkan pirtistä tulee kuvien perusteella mielikuva kartanosta tai kylätalosta. Pihallakin on kesäaikaan kivasti vehreää, joten hääkuvillekin olisi mahdollista saada erilaisia taustoja. Lisäkuvia juhlapaikasta löydät *täältä.

Pähkinänkuoressa
Tilat kokonaisuudessaan: 250 m2
Sali: 100m2, näyttämö 60 m2
Istuen ja seisten: 100 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Pihassa parkkipaikka



Juhlatalli - Ali-Marttilan ruusutila
Tiihalantie 51, Kangasala

Kuva: Juhlatalli Ali-Marttilan ruusutilalla - Venuu
*Ali-Marttilan ruusutilan Juhlatalli on avara juhlatila 150 hengen juhliin ja soveltuu myös talvikäyttöön. Pihassa on myös Juhlatalo noin 50 hengen juhliin. Juhlapaikka sijaitsee Kangasalla, noin kolmen kilometrin päässä Kangasalan keskustasta ja kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Yli 300 vuotta suvun omistuksessa olevan tilan pihapiirissä on lisäksi aittoja ja ruusuviljelmä. Tällä hetkellä yritys on suurin leikkoruusujen viljelijä Suomessa. Pihapiiriin on mahdollista pystyttää telttoja ja katoksia. Katso lisää kuvia *täältä.

Pähkinänkuoressa
Istuen 150 hlö
Seisten 250 hlö
Juhlatalo istuen 50 hlö ja seisten 70 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Pihapiirissä tilavat pysäköintialueet
Livemusiikki puoleen yöhön asti ja juhlintaa klo 02 asti



Vaihmalan hovi
Vaihmalantie 144, Lempäälä

Kuva: Vaihmalan hovi - Venuu
*Vaihmalan hovin pihapiiri toimii moninaisena häiden viettopaikkana. Tampereen keskustasta ajomatkaa on reilu parikymmentä minuuttia ja Lempäälän keskustasta 3km. Juhlasalissa mahtuu 90 henkeä istuen ruokailemaan ja seisten 100 henkeä juhlimaan. Päärakennuksen ympärillä on puutarha, josta löytyy vielä puutarhapaviljonki. Tämä lasinen puutarhapaviljonki on mahdollista vuokrata häiden lisätilaksi tai yksinään häiden viettopaikaksi 50 hengen juhliin. Puutarhapaviljongin kuviin ja tietoihin pääset *täältä. Vaihmalan hovilla on myös rantasauna terassilla ja poreammeella, jonka näet *täältä.    

Pähkinänkuoressa
Juhlasali istuen 90 hlö ja seisten 100 hlö 
Lasipaviljonki 50 hlö ja seisten 50 hlö
Rantasauna 15 hlö
Lasipaviljonki käytössä toukokuusta elokuuhun 
Pitopalvelu paikan kautta
Tilassa A-oikeudet


Narvan Lava & Paviljonki
Ylä-Narvantie 108, Narva

Kuva: Narvan Lava & Paviljonki - Venuu

*Narvan Lavalla onnistuu hääjuhla tansseineen. Suurempiin juhliin voi vuokrata myös Paviljongin, jossa myös terassi. Parhaimmillaan Paviljonki toimii ravintolana ja sateisella säällä kaiken saa järjestettyä sisätiloissa. Omat juomat ja ruoat saa tuoda mukanaan. Matkaa Tampereen keskustasta on noin 40km eli reilu puoli tuntia. Täällä jos missä olisi ainakin hyvin tilaa tanssia. Punaisten rakennusten ympärillä on hyvin tilaa hyvällä säällä olla ulkona ja metsää on lähellä. Lisää kuvia näet *täältä.    

Pähkinänkuoressa
Istuen 300 hlö
Seisten 500 hlö
Omat ruoat: kyllä
Omat juomat: kyllä
Lavan ja Paviljongin vuokraus erikseen tai yhdessä
Iso piha-alue

Lisää Tampereen juhlapaikkoja löydät Venuun sivuilta *täältä
Sivuilta löytyy juhlatiloja, häätiloja, kokoustiloja ja saunoja ihan ympäri Suomen.
Oletko käyttänyt Venuun sivuja juhlapaikkojen etsintään?
Missä vietätte hääjuhlaanne?


Postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä, jotka on merkattu *-merkillä. Linkkien klikkaaminen ei tuo sinulle ylimääräisiä kuluja eikä minulle tuloja. Voit rauhassa tutustua linkkaamiini juhlatiloihin. Mikäli päädyt tekemään varauksen linkkieni kautta, saan siitä komission tilaisuuden toteuduttua. Komissioiden avulla kehitän tätä blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!