14. heinäkuuta 2020

Hääkukkaistutuksia ja -asetelmia osa 2 - kokeilemalla suunnitelmat selkeytyy

Viime viikkoina ajatukset ovat täyttyneet kukista. Ja tämä onkin hääsuunnittelun yksi lemppariosa. Tykkään kukista ihan mielettömän paljon ja niitä on meillä kotonakin monessa muodossa. Hääpaikalle ei tule juurikaan koristeita, mutta kukkia. Mitä enemmän, sitä parempi. Eri juttu, miten kaikki kukkahaaveet saa mahtumaan budjettiin. Floristi on varattuna, mutta tekisi niin mieli tehdä itsekin joitakin kukkajuttuja. 

Isommat kukka-asetelmat pöytäkoristeiksi on tarkoitus tilata floristin tekemänä. Sellaisia en ole itse koskaan tehnyt enkä myöskään kimppuja sitonut. Olen keräillyt pieniä lasipurkkeja pienemmille asetelmille, joita voisi ripotella pöytiin ja pitkin juhlapaikkaa. Ja juuri nämä pienet kukkajutut haluaisin tehdä itse. Jos se alkaa tuntua liian stressaavalta lähempänä häitä, kukaan ei huomaa pienten purkkien poissaoloa. Tietysti päätös toteutuksesta täytyy tehdä ajoissa, jotta kukat näitäkin varten kerkeää tilaamaan. Vieheet, kaasojen kukat ja omat kukkakoristeet pöytäkimppujen lisäksi tilataan valmiina. Sellaiset kukat, joiden on kestettävä koko päivän ja ovat esillä kuvissa enemmänkin.


Olen myös pyöritellyt ajatusta, että tekisin pöytäkukatkin itse. Isommat asetelmat buffetpöytään ja vieraskirjapöytään tms. ammattilaiselta, mutta muut asetelmat itse. Toisaalta, onko järkeä panostaa sellaisiin asetelmiin, jotka ovat suurimman osan ajasta sivussa ja piilossa katseilta. Paljon vielä pohdittavaa ja floristin kanssa suunniteltavaa. Mutta hääparin ja häävieraiden pöytien kukat. Pitihän tätäkin ajatusta päästä kokeilemaan, joten tuumasta toimeen. Kaupassa oli sopivasti morsiusharso-, pioni- ja neilikkakimppuja. Tein tästä kukkakokeilusta myös Instagramin puolelle storya, joka löytyy @satumaistasatsu -tilin kohokohdista.

Yksinkertaista ja kaunista, mutta omaan makuun liian simppeliä pelkästään näin.
Enemmän on enemmän. Herkän morsiusharson kaveriksi väriä ja runsautta.
Asetelmakokeilu tuotti tulosta. Nyt tein pelkillä kukilla, mutta asetelmat kaipaavat lisää vihreää. Silloin pärjää myös vähemmällä kukkamäärällä per maljakko. Ja toivottavasti aukinaisemmilla kukilla. Nyt oli paljon nuppuja. Toisaalta esim. pioneissa tykkään enemmän nupullisista kuin auenneista. Pioneiden aika ei ole enää loppukesällä, joten pionin tilalle toivon jotain isokukallista ruusua tms. 

Heräilin yksi yö miettimään, pitäisikö kaikkien asetelmien varret sitoa nätisti kimpuksi. Siis ihan kaikki pikkupurkeista lähtien. Onneksi sulhanen palautti minut maan pinnalle toteamalla, että toivottavasti häissämme on mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin kukkapurkkien sisältö. Ja sain myös hyvän kommentin storyyni, että rennompi kukkien asettelu sopii varmasti luontoteemamme ja jopa paremmin kuin varsien viilattu olemus. Mutta minkä verran kukkien kanssa puuhailu ja itse tekeminen on vielä rentoa puuhailua eikä stressaava urakka. Tähän mennessä varaukset hääpäivään on tehty sillä mielellä, että juhlapäivä on mahdollisimman helppo kaikille. Ja myös häitä edeltävä viikko.

Näitä pieniä purkkeja on varastossa jo kymmeniä odottamassa. 
Kukkien suunnittelu ei jäänyt pelkästään sisäkukkien testailuun. Kokeilin kukkaistutusten tekoa viime kesänä ja sehän ei mennyt ihan putkeen. Voit käydä virkistämässä muistia tämän postauksen parissa. Tänäkin vuonna parveketta koristaa hortensiaistutukset murattien kanssa. Ja jostain syystä kukat ovat nyt viihtyneet parvekkeella ja puskevat uutta kukkaa vähän väliä. Ainut asia, minkä olen muuttanut viime vuoteen verrattuna on se, että ostin terassihortensiat. Pienemmät hortensiat kuolivat melkeinpä jo kotimatkalla. Hortensian ja muratin yhdistelmät korkeissa ruukuissa ovat suunnitteilla juhlapaikan sisäänkäynnille ja terassille. Ja istutuksia ei tehdä pelkästään hääpäivää varten, vaan ne koristavat kotia ja sieltä ne on helppo roudata juhlapaikalle. Jos siis kestävät koko kesän.

Missä mennään parvekeistutusten kanssa nyt, aikalailla pari kuukautta istuttamisen jälkeen. Tilanne ei ole yhtä paha kuin viime kesänä. Kukkia on paljon, mutta ne ovat levähtäneet vähän joka suuntaan. Sulhasen kanssa viriteltiin tukikepit ja narut, jotta raskaat kukat pysyisivät ylhäällä. Kyllähän nämä parvekkeella toimivat, mutta hääpaikalle täytyy vielä miettiä ulkoasetelmien toteutusta.


Onko muita kukkiin hurahtaneita? Joko häiden kukkiin on selkeä suunnitelma?
Ja jo häitään viettäneet, kaikki vinkit kukkien valintaan ja kestoon liittyen ovat enemmän kuin toivottuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!