11. syyskuuta 2019

Apua häiden suunnitteluun

Kaupallinen yhteistyö:
Postaus on osa Hääblogipäivän valmennusta.

Puolentoista vuoden hääsuunnittelun aikana olen lukenut ihan mielettömästi erilaisia kirjoituksia häihin liittyen. Tällä hetkellä lukulistallani on noin 50 erilaista blogia, joista kymmenisen on muita aiheita kuin häät. Ei siis ihme, että omatkin ajatukset täyttyy häistä, kun aiheesta lukee ja siihen törmää päivittäin. Tykkään lukea muiden hääsuunnitelmista, koska jokaisen häät ovat ihan omanlaisensa kokonaisuus. Näistä teksteistä ja ajatuksista saa murusia myös omien häiden suunnitteluun. Niin sanottu vertaistuki on ollut todella antoisaa, kun olemme nähneet hääblogimiittien ansiosta toisiamme ja olen päässyt tutustumaan osaan ihmisistä kirjoitusten takana. 

Hääblogien lisäksi eri häämedioiden kautta voi saada apua häiden suunnitteluun. Viime vuonna luin ensimmäistä kertaa ikinä häälehtiä ja painokset ovat edelleen tallessa. Lehdet ovat minulle kuin hääraamatut. Painokset ovat paksuja kokonaisuuksia eli niistä riittää iloa pidemmäksi aikaa. Odotan silti tämän vuoden uusia lehtiä. Tykkään lukea lehtiä, koska silloin irtautuu tuijottamasta puhelimen tai koneen ruutua. Seuraan häämedioita Instagramin ja Facebookin kautta ja tilaan sähköpostiin häämedioiden uutiskirjeet. Olen kokenut tämän helpoimmaksi tavaksi pysyä ajan tasalla uusista teksteistä ja tapahtumista. Mutta mitä muuta häämedioiden sisällä on? 

Viime vuoden painoksia, joiden pariin palaan edelleen.
HÄÄT MEDIA

Häämedioista minulle tutuin on Häät Media. Olen käynyt useamman kerran Love me do -häämessuilla, jonka yhteistyökumppanina mm. Häät Media on sekä seuraan aikalailla kaikkia Häät-blogiyhteisön hääblogeja. Häät-lehden näköispainosta voi lukea selaimella ja lehtipisteisiin lehti ilmestyy kahdesti vuodessa. Häät.fi -sivustolta löytyy lisää ajankohtaisia artikkeleita, mainossisältöä ja kilpailuja. Hääpalveluita on listattuna kattavasti eri kategorioittain. Lisäksi Häät.fi -sivustolla on kolme erilaista työkalua suunnittelun tueksi; Hääpolku, Sormuskone ja Hääpukukone.   

Hääpolku

Sisäänkirjautumisen jälkeen Hääpolku voi alkaa. Jos suunnittelun aloittaminen tuntuu hankalalta, Hääpolun alussa on vinkkejä vauhtiin pääsemiseksi. Sivuilta voi myös tulostaa to do -listan tulevia kuukausia ja viikkoja varten. Hääpolun varrelta löytyy lisää eri suunnittelun vaiheisiin liittyviä artikkeleita ja muistutus Häät-lehteenkin tutustumisesta. Suunnittelun vaiheeseen sopiessa Hääpolulla on muistutus myös kootuista hääpalveluista. 

Sormuskone

Sormuskoneen avulla voi etsiä sopivaa kihla- ja vihkisormusta Suomessa saatavilla olevien sormusten joukosta. Sormuksien rajaamiseksi voi syöttää merkin, tyylin, valita metallin, kiven muodon, kummalle sormus tulisi vai unisex-malli ja sopivan hintahaarukan Kaikkia kriteereitä ei tarvitse laittaa, jos esim. haluaa tarkastella eri merkkien sormuksia tietystä hintaluokasta. Mitä enemmän kriteereitä on, sitä rajatumman tuloksen saa. 

Hääpukukone

Hääpukukone toimii samalla periaatteella kuin sormuskone. Voit etsiä sopivaa hääpukua merkin, hääpuvun muodon ja tyylin, malliston ja hintahaarukan perusteella. Hakukone näyttää Suomessa saatavilla olevat häämekot ja niiden ostopaikat. Haun voi tehdä esim., kun tiedossa on jokin tietty malli, jota ehdottomasti haluaa kokeilla. Tämän jälkeen voi varata ajan näihin tiettyihin hääpukuliikkeiden hääpukusovitukseen, joista malli pitäisi löytyä. Hakukone myös suosittelee valintasi pohjalta toisen merkkistä, mutta samanoloista hääpukua ja samalta merkiltä hääpukua toisen mallisena.

Hakukoneet auttavat varsinkin suunnittelun alussa, kun sormuksista ja hääpuvuista on paljon kuvia samassa paikassa. Toisaalta olisi hienoa löytää yhtä helposti erilaisia sulhasten pukuja. Suosittelen myös, että häämessuilla käy katsomassa hääpukunäytöksiä, joissa esitellään paljon erimallisia pukuja. Tietysti parhain osuus on, kun pääsee sovittaman hääpukuja.   

Kuva: Häät Median Facebook, täältä.
HÄÄT JA JUHLAT

Häät ja juhlat -lehden painokset olivat ainakin viime vuonna todella paksut ja painavat. Jotenkin pelkkä lehti-nimitys antaa ihan liian pliisun vaikutelman kahdesti vuodessa ilmestyvästä, reilun 300 sivun paketista häämaailman sisältä. Ja lisää luettavaa löytyy nettisivuilta. Artikkeleiden lisäksi sivuilta löytyy häätarinoita luettavaksi. Myös vieraat on huomioitu kohdennetuilla vinkeillä ja artikkeleilla.    

Inspiraatiogalleriat

Sivuilla on kuvagallerioita, joista varsinkin inspiraatiogalleria morsiamelle ja sulhaselle. Kuvan avattua näkee tiedon, mistä hääpuvun voi löytää. Ihmettelin, kun tässä kuvagalleriassa miesten asuina esitellään vain kauluspaitoja ja neuleita. En kyllä tykkäisi hyvää, jos sulhanen odottaisi alttarilla tällaisessa liian arkisessa kokonaisuudessa. Asu sopisi mielestäni paremmin hääpäivän jälkeiseen aamuun brunssilla. Onneksi sivuilla on myös erikseen pieni kuvagalleria miesten puvuista.

Häämessut

Häämessut välilehdellä on kerrottu alkuvuoden häämessuista muualta Suomesta. Täältä löytyy myös messukalenteri, mutta sitä ei ole vielä päivitetty syksyn osalta, joten odotellaan. Kerron myöhemmin tulevissa postauksissa, mitä kaikkia ihania messuja on tänä syksynä tulossa.  

Suunnitteluopas

Häät ja juhlat -sivuston kautta voi ladata 15 sivuisen suunnitteluoppaan. Se voi auttaa suunnittelussa panostamaan oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Suunnittelu on jaettu aikajaksoihin, mitä olisi hyvä tehdä 12-18kk ennen häitä ja siitä eteenpäin. Jokainen voi tietenkin soveltaa ohjeita haluamallaan tavalla ja hoitaa asioita aiemmin tai myöhemmin kuin oppaassa neuvotaan. Oppaassa on jätetty tilaa muistiinpanoille ja tärkeille merkinnöille. Oppaassa on myös hoidettavien asioiden lisäksi vinkkejä, jotka antavat ajattelemisen aihetta. Tuntuu, että suunnittelun aikana ei voi koskaan saada liikaa vinkkejä ja niksejä. 

Kuva: Häät ja juhlat -sivun Facebook, täältä.
MEIDÄN HÄÄT

Meidän häät -sivuston etusivulta on helppo löytää ja lukea uusimmat artikkelit. Ajankohtaista-osiosta löytää kohdennetusti asiantuntija-artikkeleita, ja esim. viime vuoden kuumimmat trendit, jos niihin haluaa vielä palata ja verrata, onko trendit muuttuneet kuinka paljon. Meidän häät -sivustolta löytyy myös hääpalveluhakemisto, johon on kerätty muutamia toimijoita ja palveluita ympäri Suomea.

Hääalbumit

Hääkuvia ei voi ihastella liikaa ja Meidän häät -sivulla on parien hääpäivästä kuvia useamman albumin verran. Varhaisimmat kuvat ovat vuodelta 2011 ja siitä eteenpäin viime vuoteen asti, ympäri Suomen kuvattuna. Eiköhän tämänkin vuoden kuvasatoa voi odotella ilmestyväksi. Kuvista saa hyvää inspiraatiota potrettikuvausta varten.

Hääblogit

Artikkeleiden lisäksi luettavaa löytyy myös hääblogien puolelta. Blogeissa käydään läpi jo vietettyjen häiden yksityiskohtia ja pääsee seuraamaan ensi vuoden hääparien suunnittelua. Kun Meidän häät -hääblogin lisää lukulistalle, uusimmat tekstit nousevat luettavaksi kaikista sivuston hääblogeista.   

Kuva: Meidän häät -sivun Facebook, täältä.
MENNÄÄN NAIMISIIN

Hämmästyksekseni Mennään naimisiin -sivuston artikkelit ovat uusimmillaan viime vuodelta. Aiheet ovat vaihtelevia ja keskittyvät suunnittelun ja diy-projektien (eli do it yourself - tee se itse -projektien) lisäksi muotiin ja kauneuteen. Itsellenikin uutena asiana huomasin, että Mennään naimisiin -lehden voi tilata suoraan kotiin. Mennään naimisiin -sivuston hääblogeista pääsee seuraamaan hääpäivien läpikäyntiä. Messuinfo-välilehdeltä löytyy kätevästi uusimman Mennään naimisiin -häämessujen ajankohta. Sivustosta jäi hieman vaikutelma, että onko se hiipumassa pois, kun uutta sisältöä ei ole tullut muuta kuin hääblogien puolelle.       

Kuva: Dominika Montonen-Koivisto ja Tiina Nurmenniemi - Mennään naimisiin. Kuva täältä.
AMORIINI.COM

"Amoriini.com on perustettu vuonna 2001 ja se on Suomen vanhin online-hääopas. Opas tarjoaa vinkkejä ja ideoita hääjuhlien toteutukseen. Sivustolta löytyy häähakemiston kautta satoja hääyrityksiä." Lähde: https://www.amoriini.com/

Amoriini.comin pääsivulta löytyy julkaistuja artikkeleita aikajärjestyksessä. Kun kiinnostavia artikkeleita lukee, tekstin lopussa on aina sopivasti linkki muistutuksena häähakemistosta, josta voi löytää aiheeseen sopivan hääyrityksen. Yrityksiä on listattu kivasti ympäri Suomen. Yrityksiä voi tietenkin löytää hakemiston ulkopuoleltakin, mutta palveluiden ja yritysten kartoituksessa häähakemisto on hyvä pitää mielessä. Helpottaa kummasti kartoitusta, kun on paikka, josta aloittaa tai ainakin käydä kurkkaamassa.

Juhlaneuvonta     

Amoriini.comin sivuilla on mahdollista ottaa yhteyttä Juhlaneuvontaan, kun suunnittelun aikana herää kysyttävää. Aihe voi liittyä häiden ja hääperinteiden lisäksi polttareihin tai voi pyytää suosituksia hääyrityksistä. Vastaus saapuu sähköpostilla mahdollisimman pian.  

Kuva: Amoriini.comin Facebook, täältä.
Vinkkini hääsuunnitteluun onkin miettiä, mikä on itselle omin tapa suunnitella häitä ja toteuttaa sitä juuri siten. Lue, näe ja koe on kolmen kopla, jonka muistamalla saa varmasti eniten irti suunnitteluajasta. Häiden suunnittelu on iso, moniulotteinen ja aikaa vievä prosessi. Toiveena on unelmien hääpäivä, mutta kannattaa pysähtyä myös nauttimaan ihan vain odotuksesta ja matkasta kohti häitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti