19. lokakuuta 2019

Hääkuvaajan valinnan vaikeus

Hääkuvaajan valinta on ollut pitkällinen ja hankala projekti. Hankala siitä syystä, että mielettömän hyviä valokuvaajia tuntuu olevan ihan liikaa. Jos useamman valokuvaajan ottaminen olisi mahdollista, ottaisin heti viisi kuvaajaa häihimme. Toisaalta kaksi kuvaajaa mahdollistaisi tilanteiden taltioinnin monipuolisemmin, kun toinen kuvaaja voi olla ulkona ja toinen pihalla.. Näinhän asiaa perustelin Temelle. Tarkoitin kylläkin, että kaksi kuvaajaa saavat kerralla materiaalia eri kulmista kuvattuna, kun voivat olla eri paikoissa hääpäivän aikana.

Kuva: Geralt - Pixabay
Valokuvaajan valinnasta tuli ihan itsestään projekti, koska hyviä kuvaajia tuntui löytyvän vain lisää ja lisää. Katselin kuvaajien nettisivuilta portfolioita ja seuraan valokuvaajia Instagramissa. On ollut kiva nähdä, millaisen kuvan valokuvaajat antavat itsestään somessa. Ja on päässyt vertailemaan kuvaajien ja kuvien kehittymistä esim. viime kesän kuvista tämän kesän kuviin. Ajattelin, ettei minusta tule Excel-morsianta, mutta niin vain kävi. Pelkkä oma muisti ei riitä top 30 valokuvaajan listan ylläpitämiseen. 

Valokuvaajan valinta on itselleni isompi asia, joten otin tämän asian hoitaakseni. En myöskään malttanut odotella, että valokuvaajan etsintä olisi aloitettu vasta vuoden päästä. Halusin olla ajoissa. Ja se kannatti. Ilokseni huomasin, että saimme useita vastauksia valokuvajilta, joilla hääpäivämmä on vielä vapaa. Olemme niin ajoissa, että muutamia viestejä tuli myös, ettei varauskalenteri ole vielä auki vuodelle 2021.

Kuva: Michal Jarmoluk - Pixabay
Kuvaustarjouksia on putoillut ja seuraava tuntuu olevan aina vähän parempi kuin edellinen. Ajoissa oleminen näkyi kivasti myös tarjouksissa. Listasin kuvaajia helposti, mutta yhtä helposti sieltä myös karsin, jos usemamman kerran katsottuna aiemmat hääkuvat eivät kohdanneetkaan toiveidemme kanssa. Tai no tässä vaiheessa minun toiveitani hääkuvistamme. Top 30 väheni top 20. Listalla on edelleen paljon kuvaajia, jotka ovat ihan huipputasoa. Temekin selasi kuvaajien portfolioita tässä vaiheessa. Näytin kuvia ihan random järjestyksessä, jotta omat suosikkini eivät vaikuttaisi hänen päätöksiinsä. Hän kommentoikin, että nämähän ovat tosi hyviä ja kelpuuttaisi kenet vaan kuvaamaan. No hei, en kai jättäisikään listalle kuin hyviä tai paremminkin superhyviä valokuvaajia. 

Kuva: Michal Jarmoluk - Pixabay
Seuraavaksi katsomme kuvia vielä uudestaan ja valitsemme omat top 10. En ole siis kertonut omia suosikkejani. Teme myös näki ensin pelkät kuvat eikä vielä tiennyt tarjousten sisällöistä tai hinnoista. Ennen top 10 ollaan molemmat kartalla faktoineen. Sen jälkeen verrataan suosikkilistojamme. Helpointahan olisi jos parhain olisi suoraan sama kuvaaja molemmilla listan kärjessä, mutta ihan siihen en usko. Tarkoituksena on varata kuvaaja vielä tämän vuoden puolella, jotta saan mielenrauhan. Kuvaajat ja tarjoukset pyörivät ajatuksissa lähes päivittäin. Kuvat ovat minulle tärkeitä, mutta haluan, että olemme ammattilaiseen molemmat tyytyväisiä.

Kuva: Jlxp - Pixabay
Vinkkini hääkuvaajan valintaan
  • Katso valokuvaajien ottamia hääkuvia mahdollisimman paljon.
  • Seuraa kuvaajia somessa, koska kuvat päivittyvät yleensä nopeammin esim. Instagramiin kuin kuvaajan omille nettisivuille.
  • Mieti, millaista tyyliä ja kuvia häistänne haluatte ja valitse kuvaajat, joiden materiaali vastaa mieltymyksiänne.
  • Pyydä tarjouksia 1-2 vuotta ennen hääpäivää.
  • Hyödynnä häämessujen aikaa, koska tapahtumissa kuvaustarjoukseen voi mahdollisesti saada jotain ekstraa.
  • Ole ajoissa, koska parhaat varataan ensin. 
  • Tapaa kuvaaja, jotta tiedätte, kohtaavatko kemiat. Hääpäivänä kuitenkin vietätte kuvaajan kanssa paljon aikaa.

Hääkuvaajan valinta on vielä työn alla. Katsotaan, mihin lopulta päädymme. 

Millaista hääkuvaajan etsintä ja valinta sinulle oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!