15. toukokuuta 2020

Meillä on bändi

Wuppiduu! Meillä on myös bändi varattuna. Bändin valinnassa tärkeää oli se, että ohjelmisto iskee jo valmiiksi ja se sisältää myös paritanssimusiikkia. Päästään valssaamaan oikein kunnolla. Tykkäämme tanssia, mutta sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Oikeastaan vain häissä ja silloinkin paritanssisetit tuntuvat loppuvan liian pian. Osa bändeistä ilmoitti tarjousta kyseltäessä, että soittavat vain häätanssin ja vanhempaintanssin ja ne ovat ainoat paritanssit. Sanomattakin selvää, että tällaiset kokoonpanot karsiutuivat nopeasti. Toivottavasti häävieraistakin löytyy innokkaita tanssijoita. Ja tottakai paritanssin jälkeen toivomme menon jatkuvan ihan huippubileinä.       

Kuva: Scartmyart  -Pixabay
Bändien valintaurakka oli nimenomaan urakka. Lähetimme tarjouspyyntöjä lähemmäs 25 eri kokoonpanolle. Vähemmällä ja helpommalla olisi varmasti päässyt. Onneksi tästäkin on tehtynä excel-taulukko, jotta homma pysyi jotenkin kasassa ja me kärryillä. Ensimmäisiin bändeihin otettiin yhteyttä viime vuoden lokakuussa ja sen jälkeen pudoteltiin lisää tarjouspyyntöjä aina tämän vuoden tammikuulle asti. Kuunneltiin ääninäytteitä ja videopätkiä bändien kotisivuilta ja selattiin ohjelmistoja. Tehtiin myös tarkentavia kysymyksiä, koska ihan kaikkea ei aina somesta saanut selville. 

Kaikista näistä bändeistä vain yhtä olen kuullut keikalla aiemmin. Tarkoituksena oli kuunnella bändejä enemmänkin livenä, mutta tähän vallitseva maailmantilanne laittoi esteitä ja keikoilla stalkkaus ei onnistunutkaan. Livenä olisi ehdottomasti ollut parempi ja varmempi tapa tehdä päätöksiä, mutta siihen ei nyt ollut mahdollisuuksia eikä aikaa odotella ensi vuoteen. Ääninäytteiden ja videoiden äänenlaatu netissä oli hyvin vaihtelevaa. Teimmekin lopullisen valinnan aiempien arvostelujen, muiden kokemusten ja bändin soittolistojen perusteella. Jos jo valmis soittolista iski ja oli useampi biisi, joita haluaisimme illan aikana kuulla, ratkaisi valintamme. 

Kuva: Pexels - Pixabay
Selasin sähköpostihistoriaa ja olemme ottaneet valitsemaamme bändiin yhteyttä ekojen joukossa ja oikeastaan vertasimme kaikkia muita juuri tähän kokoonpanoon. Toiveemme häätanssikappaleestakin toteutuu. Se on kulkenut mukanamme kihlauksesta asti ja edelleen biisin kuullessa ihoa alkaa kihelmöidä. Molemmilla on ollut koko ajan sellainen olo, että tämä biisi se on. Osalta bändeistä kappaleen esittäminen ei onnistunut, joten se valitettavasti karsi koko bändin. 

Olemme olleet häissä, joissa on esiintynyt bändi. Ja meillekin oli heti alkuvaiheessa selvää, että kyllä se bändi on, mikä halutaan häihin. Häät on kuitenkin yksi niitä harvoja itse järjestämiä juhlia, joissa bändi on paikallaan. Sulhasella ei ole ollut vielä monia toiveita häiden suhteen, mutta bändi oli yksi niistä, joten pitäähän se toteuttaa.

Kuva: Pexels - Pixabay
Spotify-soittolistat ova myös työn alla. Tarkoituksena on soittaa taustamusiikkia ruokailun ja kahvittelun aikana. Siitä ei ole vielä tarkempaa listaa. Enemmänkin mielikuvia, millaista tunnelmaa halutaan ruokailun oheen.  

Bändin jälkeiseen juhlintaan biisilista on jo enemmän edennyt. Hyviä biisejä tulee eteen milloin mistäkin ja ne on helppo lisätä soittolistaan. On kappaleita, joita ehdottomasti halutaan ja biisejä, jotka ovat vuosien myötä kulkeneet mukanamme. Biisejä, jotka nostavat esiin muistoja yhteisiltä vuosilta. Haluamme myös toteuttaa häävieraidemme biisitoiveita. Mietinnässä onkin, miten tai paremminkin kuka hoitaa toiveiden lisäyksen valmiin listan sekaan niin, että biisit vaihtuvat soljuvasti eikä hiljaisia taukoja tulisi joka väliin. Toiveita kysymme ennakkoon, mutta biisejä olisi kiva vaihtaa fiiliksenkin mukaan, kun näkee, mikä toimii juhlaväkeen. 

Kuva: Mike Foster - Pixabay
Mieti bändiä valitessanne:

Millainen on bändin soittotyyli ja meneekö se yksiin musiikkimakunne kanssa?

Haluatteko bändiltä tunnelmamusiikkia taustalle päivän aikana?

Tarvitsetteko bändiltä myös vihkimiseen musiikkiesitystä?

Toivotteko paritansseja vai enemmän bilemeininkiä?

Kuinka iso kokoonpano mahtuu esiintymään?

Montako settiä haluatte bändin vetävän?

Voiko bändille esittää toivebiisejä ja kuinka paljon?

Onnistuuko häävalssinne / häätanssinne?

Milloin bändi roudaa soittimensa ym. juhlapaikalle?

Millaisia toiveita bändillä on tauoille?

Onko bändille omaa taukotilaa?

Kuva: Freestock-photos - Pixabay
Ai niin, hääpäivämme tunnelman kohottaa kattoo yksi aivan mieletön bändi, 
joka paljastuu häävieraille hääpäivän illan aikana.
Pääasia kuitenkin, meillä on bändi ja huippubileet tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!