21. syyskuuta 2020

11kk häihin

Niin pitkään erilaisia hääblogeja seuranneena en voi käsittää, että nyt omakin hääblogi alkaa sisältää myös näitä kuukausittaisia koonteja ja mitä hoidetaan missäkin vaiheessa, kun hääpäivä lähestyy vääjäämättä. Kuukausi on mennyt makustellessa ajatusta, että nyt ei tarvitse enää edes peitellä hääsuunnittelua. Muidenkin on ollut helpompi hahmottaa, että häät ovat ihan oikeasti tulossa vuoden päästä. 

Edelleen olemme saaneet kommentteja, että olettepa ajoissa liikenteessä joidenkin asioiden kohdalla ja varauksia tehdessä. Mutta pysyypähän tämä rento tekeminen, kun saamme tehdä omaan tahtiin ja välillä unohtaa koko suunnittelun. Nyt huomaan kylläkin itsestäni, että häät pomppaavat ajatuksiin päivittäin milloin mistäkin asiasta ja yritän edelleen sensuroida puheitani, etteivät kaikki aiheet kääntyisi aina häihin. Tulee muuten pitkä vuosi kanssani. Mutta on myös ihanaa, että vieläkin häiden suunnittelu tuntuu näin hyvältä.

Jälleen asetelmakokeiluja kotona. Löytyi niin ihana violetin sävy neilikoihin.

Tällä hetkellä työn alla on häiden kukkien ja varsinkin hääkimpun suunnittelu. Minulla kävi ihan mieletön tuuri ja voitin hääkimpun toukokuun Häämessut netissä -virtuaalitapahtumassa. Sen jälkeen aloimme suunnitella unelmien hääkimppuani Penttala Floralin Minna Penttalan kanssa. 

Kukkien suunnittelu on tuonut ihan mielettömästi iloa. Pidän kukista niin valtavan paljon, etten voi vieläkään käsittää, että nyt saan näyttävän hääkimpun juuri niillä kukilla kuin haluan, sesonki tietenkin huomioiden. Suunnittelemme samalla hääseurueen kukat, koska helpointa on tilata kukat samasta paikkaa ja näin ne pysyvät yhteneväisinä. Tätäkin suunnittelua on tehty ajan kanssa ja se on ihan hyvä. Olen kerennyt pohtimaan värejä ja kukkavalintoja rauhassa sekä seuraamaan luontoa, mitä kukkii milloinkin.

Luonnonkukkakokeilut jatkuu.

Työn alla ovat myös Save the Date -kutsut. Niin moni asia vaikuttaa jo ensi kesään, että tekisi mieli laittaa viestiä heti. Onneksi pitkän matkan päästä tulevilla vierailla on jo hääpäivä tiedossa, vaikka Save the Date -kutsut ovat vieläkin ajatuksen tasolla. Toteutukseen on muutamiakin ideoita. Tarkoituksena on laittaa häiden päivämäärätieto matkaan vielä tämän vuoden puolella. Toisaalta on mietityttänyt myös se, että onko koko Save the Date -kutsuille enää mitään tarvetta, kun suurimman osan kanssa hääpäivä ja paikka ovat tulleet puheeksi. 

Jos taas Save the Date -kutsuun laittaisi jo kaupungin ja hääpaikan tiedot, se veisi idean varsinaiselta kutsulta. Eli vielä punnitaan laitetaanko Save the Dateja ollenkaan vai suoraan varsinainen kutsu jo hyvissä ajoin. Mutta sitten mukaan tulee taas korona. Mitä jos kutsujen painamisen jälkeen joutuu vielä muuttamaan suunnitelmia ja lähettämään jälleen uudet kutsut. Kuten huomaat, jos-ajattelu voi vaan jatkua ja jatkua, jos sille antaa vallan. 

Tärkeimpänä olisi nyt kuitenkin edes suunnitella ne kutsut. Ja samalla suunnitella häiden muutkin paperituottet. Yritän ainakin vielä suunnitella ne kaikki itse ja tilaamme valmiiksi painettuina. Toisaalta olisi niin helppo vaan laittaa valmiista mallista tilaus ja tiedot eteenpäin. En ole mikään diy-morsian, mutta juurikin paperituotteissa houkuttaa edes kokeilla tehdä ensin itse ja suunnitella koneella. Kun asialla ei ole vielä palava kiire, tuntuu, että sitä voi pyöritellä ja jossitella loputtomiin ennen päätöstä.

Kukkaniitty löytyi sattumalta kotiinpäin ajellessa ja pitihän sitä pysähtyä, jälleen tieteelllisiä kokeita varten.

Kutsujen suunnittelua ja varsinkin Save the Date:jen lähetystä varten vieraslista pitäisi lyödä lukkoon. Vieläkin olen pallotellut listan sisältöä. Mutta listaa katsoessa tuntuu molemmista siltä, että siellä on kaikki, joiden haluammekin olevan. Ja heitä on vaan niin paljon, tärkeitä ihmisiä elämässämme. Lasten osalta joudumme rajaamaan osallistumista. Aikuisia on jo paljon, lähemmäksi sata henkeä. Jos tähän päälle olisi tulossa vielä kaikkien vieraiden aivan kaikki lapsetkin, saisimme vuokrata toisen juhlapaikan tai pystyttää pihalle useammankin teltan. Myös tämä vieraiden rajaaminen on jarruttanut kutsujen suunnittelua. Kun ei millään pysty kutsumaan ihan kaikkia.

Kaasosiskon sanoin; luonnossa luomuna.

Häiden soittolista on myös työn alla. Vaikka meillä on bändi, kokoan myös Spotify-soittolistoja. Bändin jälkeiseen bilelistaan olen poiminut biisejä aina hyvien osuessa kohdalle. Kuuntelimme listaa sulhasen kanssa ja häneltä tuli hyviä lisäyksiä. Ja lisää tulee varmasti vielä tässä vuoden aikana. Suunnitelmissa on tehdä lista myös ruokailun ajaksi taustalle ja mahdollisesti koko päiväksi taustalle. Tämä ei ole mitenkään välttämätön, mutta onpahan ainakin varalla. 

Mietinnässä on myös, tuleeko vessoihin musiikkia. Olemme olleet häissä, jossa musiikilla oli huomioitu myös wc-tilat kuin baarissa konsanaa. Ja myös häissä, joissa vessassakäynti onnistui ilman musiikkiakin. Kiva idea toteutettavaksi, mutta ei kuitenkaan prioriteeteissa ensimmäisenä. Eikä poisjääntiä edes huomaa. 

Hääpukusovitukset jatkuvat edelleen.

Patistan sulhasta yhä tietyin väliajoin pyytämään bestmaninsa, koska se kohta ammottaa edelleen tyhjyyttään. Niin mieluusti suunnittelisin jo hääporukan yhteistä iltaa. Tai ylipäänsä tietäisi, ketä kaikkia meillä on apuna ja tukena. Onneksi olen viimeisimpiin hääpukusovituksiin saanut kaasosiskoni mukaan. Suunnitteilla on myös kaasoviikonloppu, joka toivottavasti toteutuu parin kuukauden päästä. Yhdessä kaikki suunnittelu ja fiilistely on vielä kivempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!