21. toukokuuta 2021

3kk häihin

Huii, kyllä alkaa tuntua vähältä. Kuukaudet hupenee ja kohta ne muuttuvat enää viikoiksi häihin. Rajoitukset ovat höllentymäänpäin ja suosituksia on edelleen. Pirkanmaalla 50 hengen tilaisuudet näyttävät mahdollisilta turvavälit, maskit ja puhtaus huomioiden. Edelleen toivotaan, että suunta on parempaan, ja rokotuksia ehtisi saamaan mahdollisimman moni. Nyt uskaltaa jatkaa suunnittelua ihan hyvällä fiiliksellä.  

Kutsut ovat odottaneet valmiina jo kuukausia. Odotellessa sopivaa tilausajankohtaa katselin kutsuja uusin silmin. Kutsut eivät tuntuneet enää siltä, että ne haluaisin lähettää. Pidän kukista niin paljon, mutta kuitenkaan alkuperäisissä kutsuissamme ei ollut kukkia ollenkaan. Havahduin, että eihän tämä käy päinsä. Useampi ilta vierähti, kun tein meille täysin uudet kutsut ja hääinfon. Näiden myötä kaikki muutkin häiden paperituotteet kokevat uudistumisen, jotta kokonaisuus on eheä.

Sulhasen kanssa on käyty tekstit ja sanamuodot läpi. Saman asian voi ilmaista niin monella tapaa, mutta mikä olisi meidän tyyliin ja häihin sopiva ilmaus. Luin myös moneen kertaan ja luetutin kutsun ja infon tekstejä, ettei kirjoitusvirheitä jäisi enää valmiisiin kutsuihin. Ja viimein kutsut on nyt tilattu.


Häiden musiikkien suunnittelu jatkuu. Nyt voi onneksi huokaista. Lähettämämme nuotit ehtivät vielä kanttorille. Häämarssit on lyöty lukkoon. Vihkimisen lauluesitykseen on noussut yksi kappale ylitse muiden, mutta laulun esittäjä on vielä päättämättä.

Virsiä olen edelleen kuunnellut ja lukenut sanoituksia. Vihkimisessä olisi yksi virsi, mutta sitä ei olekaan niin helppo päättää. Osa virsistä on niin melankolisia ja ilon juhlasta on kuitenkin kyse. Tällä hetkellä on neljä vahvaa vaihtoehtoa, mutta vain yhden niistä olen kuullut aiemmin. Täytyy vielä pyytää, jos kanttori ehtisi kirkkoharjoituksissa tms. soittaa ja laulaa pätkät näistä virsistä, että kuulisi ne oikeasti. Nyt virret ovat nousseet lähinnä sanoitusten puolesta vaihtoehdoiksi. 

Ajattelen, että häihin valitut yksityiskohdat ja kokonaisuudet muistuttavat myöhemminkin häistä. Musiikki varsinkin herättää paljon muistoja vuosienkin takaa. Siksi yksi virrenkään päättäminen ei tapahdu puolivillaisesti.  


Heitin sulhaselle, että mihinkäs kalenteriin hänelle varataan aikaa hääasioiden läpikäyntiin. Illat vilahtavat vauhdilla töiden jälkeen ja viikonloput täyttyvät muusta ohjelmasta. Sata päivää häihin on ohitettu. Nyt  voi viimein antaa enemmänkin ajatusta ja aikaa pienille yksityiskohdille. 

Pikkujuttuja, jotka on jo unohtanut ja suosiolla painanut taka-alalle. Pikkujuttuja, joiden merkitys katosi, kun oli epävarmaa, onnistuuko hääpäivä ollenkaan. Pikkujuttuja, joita voi alkaa sittenkin suunnitella ja ottaa osaksi hääpäivää.

Esimerkiksi vieraskirja ei tule olemaan perinteinen tyhjä kirja, jota vieraat täyttävät hääjuhlan aikana. Toiveena on, että vieraista jää muisto, joka tulee olemaan esillä kodissamme. Nämä kaikki läheiset ihmiset pääsivät paikalle tärkeänä päivänämme. 

Pöytäkoristeisiin on selvät sävelet. Kukkia, vihreitä lehtiä, puuta ja tuikkuja. Kesällä käydään pitkästä aikaa juhlapaikalla tekemässä viimeisiä mittauksia ja kokeilemassa, miten istumajärjestys pelittää, kun edelleen korona täytyy ottaa huomioon siinäkin. Katsotaan, mitä kaikkea ja missä määrin juhlapaikalla on maljakoita, tuikkukippoja ja tarjoiluastioita. Pelittääkö hommaamani valkoiset kankaat pöytäliinoina vai pitääkö hommata ihan kunnon pöytäliinat. 


Oma hääpukuni on saapunut. En meinannut pysyä housuissani puhelun saatuani. Jos nyt toisella kerralla osuisi maaliin. Käyn sovittamassa hääpukua viikonloppuna. Jännittää.  

Sulhasenkin pukeutuminen on otettu jälleen puheeksi. Olen katsellut valmiiksi lähellä olevia liikkeitä, koska osaan täytyy varata sovitusaika. Pukeutumisen osalta ajatuksia on vaihdettu ja kuvia on katseltu ennakkoon. Puvun malli ja värikin selviää oikeastaan kokeilemalla. 


To do -listan tämän hetkinen tilanne: 

Kirkko ja pappi ✔ 

Papin kanssa tapaaminen heinäkuussa ✔ 

Puhelinpalaveri kanttorin kanssa 

Häämarssit päätetty vihkimiseen 

Hääparin tanssi päätetty 

Vihkimisen virren ja lauluesityksen valinta työn alla

Hääjuhlan soittolistat työn alla

Tienvarsikyltit saatu ✔ odottavat maalausta

Juhlapaikka ✔

Juhlapaikan pihalle ulkoteltta ✔

Catering ✔

Bändi ✔

Valokuvaaja ✔

Videokuvaaja ✔

Hääkampaus ja -meikki ✔ 

Juhlameikki toukokuussa ✔ 

Koemeikki viikkoa ennen häitä ✔

Morsiamen hääkengät ✔

Hääpuku tilattu ✔

Hääpuku on saapunut liikkeeseen ✔

Hääpuvun ensisovitus helmikuussa ✔

Hääpuvun toinen sovitus ja uuden hääpuvun tilaus maaliskuussa ✔

Hääpuvun ensisovitus toukokuussa ✔

Hääpuvun sovitus ompelijan kanssa, viimeiset muokkaukset ja lyhennys heinäkuussa

Bestmanit pyydettynä ✔ 

Kaasot pyydettynä ✔

Kaasotapaaminen etänä osa 1 pidetty ✔

Kaasojen pukeutumisen suunnittelua, 2/3 kaasomekkoa löytynyt

Sulhasen ja bestmanien pukeutumisen suunnittelu ei ole edennyt alkua pidemmälle

Vihkisormusten sovituksia ja suunnittelua

Hääkutsut ja hääinfo valmiina ✔ 

Uudet hääkutsut ja hääinfo valmiina ✔ tilattu ✔

Hääsivu valmiina ✔ 

Muiden paperituotteiden viimeistely, kunhan menu ja ohjelma varmistuvat

Floristi valittu ✔ 

Hääkimpun ja hääkukkien suunnittelu hyvällä mallilla, lähempänä häitä lopulliset valinnat

Hääkukkien tilaus heinäkuussa, noin kuukautta aiemmin

Juhlapaikan koristeiden ja valojen suunnittelua: osa omasta takaa ja osa vuokrataan

Hääviikonlopun majoitus ✔ sulhanen haluaa yllättää hääyöpaikalla


To do -lista tuleville viikoille, mitä on vielä hoitamatta:

Sulhasen puku, kengät ja asusteet

Molempien vihkisormukset

Morsiamen korut

Kutsujen postitus

Palaveri cateringin, kuvaajien ja papin kanssa

Menun ja kakun suunnittelu, alustava suunnitelma on

Palaveri häätiimin kanssa

Hääohjelman suunnittelu

Häiden paperituotteiden viimeistely; menu ja ohjelmalaput

Häiden vuokratuotteiden varaus, osa on jo varattuna 

Koristeiden viimeistely

Juomien tilaus, alkoholit ja holittomat

Herkkubuffaan makeat ja suolaiset

Kertakäyttöastiat iltapalalle

Paperiset servetit ruokailuun, kahville ja iltapalalle

Tienvarsikylttien maalaus

Hääauton hommaaminen

Hääyön varaaminen

Hääkukkien tilaus

Pöytäkartan teko

Paljon on vielä hoidettavia asioita, mutta vielä on kesää jäljellä. En kuitenkaan tavoittele täydellisyyttä. Täydellisiä häitä. Mutta tottakai omiin häihin haluaa panostaa. Olen järjestänyt suunnittelulle aikaa. Kihlautumisen jälkeen hääpäivä päätettiin pitkälle tulevaan. Silti tämä kolmen vuoden matka on mennyt hujauksessa. En varmasti olisi suunnitellut ja pohtinut jokaista kohtaa näin pitkään, jos aikataulu olisi ollut tiukempi. 

Kutkuttavaa, että häät ovat jo näinkin lähellä. Tärkeintä päivässä on kuitenkin se, että menemme naimisiin ja yhteinen elämämme jatkuu. Olemme olleet jo kaksitoista vuotta yhdessä. Ja uskon, että monta tusinaa on vielä edessä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!