26. toukokuuta 2021

Meillä on floristi

Yllättävän vähällä on päästy, koska tähän mennessä floristi on ainut, mikä on häistä peruuntunut. Kop kop. Pähkäilin pitkään kahden lempparifloristini välillä. Valinta syntyi lopulta logistisista syistä, koska on helpompaa ottaa kukat sieltä, missä muutenkin hääviikolla olemme. Nyt voi taas luottavaisin mielin jatkaa hääjärjestelyjä, kun tärkeimmät kukat on varmistettuna.

Hääkukkia ja kukkakauppaa valitessa onkin hyvä miettiä myös kukkien noutoa. Eipä tullut mieleen, että osan kukista tarvitsisi jo hääaamuna kampaajalle mennessä. Läheltä ottaessa voi kukkia pitää säilytyksessä kukkakaupassa ja noutaa hääpäivänä tarpeen mukaan. Ei tarvitse itse miettiä viileitä tiloja, kukkien säilytystä ja säilyvyyttä, kun kukat ovat ammattilaisen hoidettavana mahdollisimman pitkään.

Malvaa ja neilikkaa rennosti keskenään.
Häätiimin kukat tulevat paikallisesta kukkakauppa Varpukasta. Omistaja onkin kukittanut juhliani ihan ristiäisistä asti, rippijuhlat ja valmistujaiset. Moniin muihinkin perheemme juhliin ja syntymäpäiviin on kukat haettu sieltä. Voisi jopa sanoa, että hän on ihan perhefloristimme.

Minulla oli jo suunnitelmaa ja toivelistaa kukista. Ammattilainen osasi ehdottaa lisää sopivia vaihtoehtoja. Viimeisimmät valinnat häätiimin kukkien osalta tehdään heinäkuussa, kun näkee, mitä kukkia on varmasti saatavilla. Kukat tilataan aikalailla kuukautta ennen häitä.   

Häätiimin kukissa tulee väreinä näkymään valkoinen, vaaleanpunainen, purppuravioletti ja jossain määrin pientä sinistä. Kukkina on ainakin neilikkaa, ruusua ja eustomaa. Vihreinä osina sitten luontoteemaamme sopivia lehtiä ja oksia. 


Niittykukkien siemenet on hommattuna. Tarkoitus oli hakea vielä täydennystä, mutta moni muukin on kylvämässä kukkia tänä vuonna. Tarkoitus on saada niittykukkia kasvamaan niin paljon, että niillä voidaan kukittaa juhlapaikka. Niittykukissa on ainakin malvaa, ruiskaunokkia, unikkoa ja kehäkukkia. 

Osa niittykukista on pelkkinä siemeninä. Osa on taas valmiiksi kiinnitettynä istutuskankaaseen, jossa on myös lannoitteet mukana. Kokeillaan vähän eri tavoilla eri paikkoihin, jotta mahdollisuus onnistua olisi parempi. Toiveena on, että kukista saisi iloa jo kesän aikana maljakkoon laittaen. Niittykukkien lisäksi aion hakea kaupasta neilikkanippuja. Varasuunnitelmana on kasvattaa kukkatilausta pöytäkukilla, jos kukkaviljelyt ja itsetehdyt eivät meinaa onnistua. 


Parvekekukkia on muutamia hommattuna, mutta en ole vielä istuttanut. Mietin vielä, mitä laittaisin ja jos ne mahdollisesti kestäisivät kesän yli häihin asti. Muratit ja muut vihreät köynnökset ovat varma valinta aiemmiltakin vuosilta. Hortensioita olen yrittänyt varjella kahtena kesänä siinä onnistumatta. Molemmilla kerroilla hortensiat ovat muuttaneet väriään loppukesästä vihreänruskeiksi. 

Olen myös katsellut sillä silmällä äidin terassikukkia ja kysyinkin jo istutuksia lainaan. Niiden pitäisi olla sellaisia, että ne vaan paranevat ja kasvavat kesän myötä. Tarkoitus on kukittaa juhlapaikkaa sisältä ja ulkoa. Kyselin myös seurakunnan suunnalta, mitä kukkia kirkkoon voi laittaa vihkimisen ajaksi. Eli kukkia tulee olemaan vähän joka nurkalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!