28. elokuuta 2019

Operaatio Hymy

Viime päivinä olen seurannut haltioituneena tämän vuoden häiden kuvasaldoa ja listannut valokuvaajia ylös. Luulin, että niitä on kertynyt tässä suunnittelut aikana ihan muutama, mutta listassa on nyt jotain 30 eri kuvaajaa ja hyviä löytyy koko ajan lisää. Valinnanvaikeutta havaittavissa. Valokuvaajien lisäksi olen katsellut lyhyitä häävideoita ja yhä enemmän kallistun myös videoinnin puoleen. Temekin on saannut kuulla ylistäviä kommentteja, kuinka häiden taltiointiin kannattaa panostaa. Siis muiltakin kuin vain minulta. Kaiken tämän kuvaamisen alla minua on alkanut yhä enemmän jännittää ajatus kameran edessä olemisesta. Tykkään itse kuvata ja sukujuhlissa kamera onkin aina mukana. Mutta tällöin itse olen kameran takana eikä minua juurikaan näy. Hääkuvissa se on kuitenkin vähän se juttu, että hääpari näkyy. 

Eniten kuvauksessa on mietityttänyt se, että minulla on aina sama ilme kuvissa. Tämä vakiintunut hymy johtuu siitä, etten pidä hammashymystäni tai ylipäänsä siitä, että hampaani näkyvät. Haluaisin kuitenkin, että voisin nauttia hääpäivästä sen ihmeemmin miettimättä ilmeitäni. Juttelin asiasta hammaslääkärini kanssa. Minulla ei ole purennassa vikaa, joten tämä on vain kosmeettinen haitta, joka pitäisi hoitaa yksityisellä. Kuitenkin etuhampaani ovat olleet aina hyvin pienet ja nyt vaikuttaa siltä, että ne lyhenevät entisestään ajan kuluessa. Hammaslääkärini haluaisi suojata etuhampaani ennen kuin ne alkavat vaivata, mutta silti tämäkin on vielä kosmeettinen haitta. Olen käynyt jo pitkään kunnallisella ja löytänyt ihan huipun hammaslääkärin. Nyt pitäsikin löytää hyvä yksityinen, joka osaisi auttaa oikomisen, suojakuorien ja valkaisun suhteen. Joku voi pitää tätä aivan turhamaisena ajatuksena, mutta en varmastikaan ole ainut, joka käy ennen hääpäivää esim. hampaiden valkaisussa. Itseäni tämä hammasasia on kuitenkin vaivannut koko ikäni, joten nyt olisi korkea aika tehdä jotain. Oikomisessa mietityttää, muuttuuko suuni tai kasvojeni piirteet. Olen nähnyt sekä onnistuneita että vähemmän onnistuneita oikomishoitoja ja tietysti kaikki ne vähemmän onnistuneet jää enemmän mieleen. Nyt kaipaisinkin apua. Onko sinulla suosituksia yksityisistä hammaslääkäreistä? Ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla, mutta olen myös valmis matkustamaam pidemmälle. 

Jos häissä tämä olisi mahdollista. Kuva: Karen Arnold - Pixabay.com, täältä..

6 kommenttia:

 1. Itse en osaa suositella mitään oikomispaikkaa, mutta valkaisuun Vantaalla sijaitseva MediSmile on kyllä tosi hyvä :) Kiva idea laittaa muutenkin pitkään itseä vaivannut asia kuntoon hääpäiväksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä 😊 En ole vielä päättänyt, otanko valkaisua vielä nyt vai lähempänä häitä. Toisaalta voisi kaiken hoitaa kerralla.

  VastaaPoista
 3. Oralin toimipisteessä siinä Stockan vieressä on hyvä hammaslääkäri Lehtonen, joka teki mun hampaista kun uudet :)

  VastaaPoista
 4. Lehtosesta en ole kuullukaan eikä tullut googlettelullakaan vastaan. Lisää paikkoja vertailuun, kiitos tästä 😊

  VastaaPoista
 5. Mä olen myös useampaan otteeseen pohtinut, pitäisikö oikoa hampaat. Myös ennen häitä pyörittelin asiaa mielessäni, mutta jotenkin se sitten taas jäi. Onneksi mun vinot hampaat ei kuitenkaan häiritse mua kuin ihan muutamassa hääkuvassa ja toisaalta jotkut kuvat on ihan lemppereita vinoista hampaista huolimatta. Joten päätitpä sitten korjauttaa hampaasi tai et, saatte varmasti ihania hääkuvia. Pitää vain muistaa olla armollinen itselle, eikä antaa yksien hampaiden pilata hääpäivää:)

  VastaaPoista
 6. Uskon, että kuvista tulee ihania eikä kukaan muu kiinnittäisi edes huomiota kuin minä. Tämä on kuitenkin vaivannut minua vuosia, ihan lapsuudesta asti. Häät toimivat vain hyvänä motivaattorina aloittaa. En tekisi tätä pelkästään häiden takia.

  VastaaPoista