13. huhtikuuta 2020

Ilon hetkiä ja hyvää oloa liikkumalla

Tänä vuonna se alkoi vihdoin löytyä. Olen kuullut monien siitä puhuvan ja tiedän monien niin tekevän. Ja tällaisena aikana tuntuu, että se on ainoa jäljellä oleva henkireikä ja suosio onkin räjähtänyt käsiin. Ihmisiä on liikkeellä suosituilla reiteillä ihan tungokseksi asti, vaikka luulisi, että Suomessa tilaa riittää ja kaikille paikkoja on. Nimittäin ulkoilu ja liikkuminen sekä niiden herättämä ilo ja hyvä olo.

Olen alkanut lenkkeillä kotiin aamuvuorojen jälkeen. Työn herättämät tunteet ja ajatukset karisevat reilun tunnin kävelyn aikana. Kerkeän hengähtää ja mieli rentoutuu. Kun työpäivän viettää pelkästään sisätiloissa osastolla, ulkoilu on paikallaan. Löysin myös mukavan reitin puistojen läpi, joten ei tarvitse yrittää selviytyä pakokaasujen keskellä autoteiden vieressä tallatessa. Itselleni kaikista vaikeinta liikkumisessa on aina ollut se liikkeelle lähteminen. Kun töistä on viimein päässyt kotiin, iltapäivällä tai alkuillasta on suuri kynnys enää lähteä mihinkään. Siksi lenkki heti töiden jälkeen kotimatkalla on auttanut suuresti, koska kotiin päästyä lenkki on jo tehtynä. 

Yhtenä päivänä kotiin kävellessä olin niin uppoutunut ajatuksiini ja sen hetkiseen podcastiin, että havahduin vasta, kun talitiainen oli ruikkinut päälleni. Onneksi kuljin vielä pipo päässä, koska päähän sain pahimmat jätökset ja siitä valuen pitkin ulkovaatteita. Voin sanoa, että pesuun meni. Mutta tämä on kuulema kuin lottovoitto, joka tapahtuu vain onnekkaimmille. Jään siis odottelemaan, mitä muuta onnea eteeni vielä osuu.Sulhanen sai myös viimein houkuteltua minut mukaansa monitoimihallille. Löysin itselleni sopivan ohjatun tunnin, jonka pääpaino on keskivartaloharjoituksissa ja lopuksi venyttelyä. Treenituntimme ovat sulhasen kanssa eri aikaan, joten oman tuntini jälkeen jään radalle kävelemään ja hölkkäämään. Iloinen yllätys oli myös pukuhuonetiloista löytyvä sauna. Vaikka meillä on omakin sauna, treenin jälkeinen lämmittely saunassa on ihan parasta. Aluksi taisinkin innostua enemmän tuosta saunasta kuin treenistä.

Kun kalenteriin suunnitteli etukäteen, että edes kerran viikossa kerkeäisi hallille töiden jälkeen, alkoi sitä jopa oikein odottaa. Siksi harmitus olikin suuri, kun koronavirus ylsi Suomeenkin asti sulkien paikkoja yksi toisensa jälkeen. Jotenkin olo on kuitenkin luottavainen sen suhteen, ettei tämä poikkeustila vaan voi kestää loputtomiin. Jotta pelkkä ulkoilu ja metsissä pakoilu ei alkaisi käydä liian yksitoikkoiseksi ja viikottaisen treenin jäätyä pois, oli keksittävä jotain lisää. Tähän tyhjyyteen Fressi TV:n suorat lähetykset jumpista, joogista ja kehonhuollosta ovat tulleet kuin tilauksesta. Ei ole enää sitä lähtemisen vaikeutta, kun riittää, että jakaa ruudun tv:seen ja tekee ohjaajan ohjeiden mukaan. 

Oma motivaationi yksin tekemiseen on todella heikko, kun pitäisi itse suunnitella ja pitää huolta treenin kulusta ja sisällöstä. Siksi ohjatut tunnit ovat juuri minua varten. On se joku, joka pitää huolen, mitä milloinkin tehdään ja itselle riittää seurata ja tehdä mukana. Fressin myötä olen löytänyt joogan ihanuuden, vaikka en olisi voinut kuvitella sanovani minkään liikunnan olevan ihanaa. Täytyi vain löytää itselle sopiva laji. Livetv-lähetysten myötä olen kokeillut heidän muitakin treenejä ja lihaksissa on tuntunut sen jälkeen muutaman päivän ajan. Tuntemukset ovat onneksi siellä, missä kuuluukin eli kehonpainotreenillä on osuttu kohteeseen. 

Näinä päivinä, kun koronaa tuutataan uutisissa ja somessa jatkuvalla syötöllä, tekee hyvää rauhoittua ja rentoutua edes tunniksi päivässä. Kun keskittyy kuuntelemaan rauhallista taustamusiikkia, omaa hengitystä ja ohjaajan antamia ohjeita, muille ajatuksille ei jää tilaa. Suosittelen kokeilemaan kotijumppia ja varsinkin rauhallista joogaa, jos tuntuu, että tarvitisit hetken irtautumista kaikesta. Olen itse niin innoissani näistä kaikista Fressin järjestämistä etätunneista, että katson jo edellisiltana valmiiksi, mitä olisi huomenna luvassa ja monelta. Siksi halusin kertoa myös sinulle näistä. Tämä ei ole kaupallista yhteistyötä tai sovittua mainontaa, vaan ihan vaan yhden ihmisen innostumista ja arjen pieniä iloja, kun koko maailma eristäytyy.
Miten sinulla on päivät sujuneet? Oletko kokeillut jotain uutta?
Kerro parhaat vinkkisi, miten ajan saa kulumaan kotona ollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!