3. lokakuuta 2020

Hääpuku on löytynyt

"Apuaa, mekko löytyi, mekko löytyiiii! Tulin juuri hääpukusovituksesta, jota tuttuni suositteli. Menin tänään sovittaan ja nyt se hääpuku on löytynyt. Se oli niin hyvä, että laitoin sen suoraan tilaukseen ja se on mun. Siitä tilataan oikea koko  ja sitten pääsee sovittamaan uudestaan, kunhan se saapuu. Ja se on niin PARAS! Se on niin IHANA! Siis aaah, se on niin hyvä." Tunnelmia ja otteita kaasoille lähteneestä ääniviestistä heti hääpukusovituksen jälkeen. Mutta miten näihin fiiliksiin päästiin. 

Häiden suunnittelu on ollut ihanaa ja hauskaa aina hääpuvun sovituksiin asti ja sitten kuin seinä olisi noussut vastaan. Olin varannut hääpuvun etsintään ja sovittamiseen aikaa, koska lähtökohtaisesti en tiennyt yhtään, millainen hääpuku minulle sopisi. Aloitin sovittamisen elokuun puolivälissä eli vuosi ennen häitä. Sovitusten myötä ihmettelin ja harmittelin, miten hääpuvun löytyminen voi olla näin hankalaa. Suurin osa lempparihääpuvuista oli liian pientä kokoa ja sopivampaa kokoa ei pystynyt poistuvasta mallista enää tilaamaan. Miten onnistuinkin iskemään silmäni aina poistuvaan malliin. Ja yleensä juuri niissä hääpuvuissa oli sitä jotain, jota halusin omaanikin. Jatkoin sitkeästi etsintää.  

Hääpukuliike Unelmassa, käytettyjen hääpukujen taivaassa. 

Ihania hääpukuja oli valtavasti liikkeissä, mutta niitä omia kokoja oli vain muutamia. Entistä enemmän alkoi tuntua siltä, että miten voinkaan olla näin "vääränkokoinen". Kaikenlaista yksi vaate saa pohtimaan ja epäilemään itseään. Onneksi en kuitenkaan lamaantunut enkä vain tyytynyt johonkin hääpukuun sopivan koon löydyttyä. Kävin peräti kahdeksassa eri liikkeessä ympäri Suomea. Usko alkoi kyllä loppua, kun liikkeet vain vaihtuivat ja kokeilin lähemmäs sataa erilaista hääpukua. Aloin jo pohtia teettämistäkin, kun hääpukua ei tuntunut löytyvän valmiina. 

Hienointa olisi ollut, jos hääpuku olisi löytynyt käytettynä. Seurasin hääkirpputoreja ja käytettyjä hääpukuja myyviä liikkeitä. Mutta myytävinä olevat koot olivat aina liian pieniä minulle. Nyt myös monet häät ovat siirtyneet ensi vuodelle, joten käytettyjä hääpukuja ei välttämättä tule edes myyntiin niin paljon kuin yleensä kesän hääsesongin jälkeen. 

Onneksi hääpuvun metsästys ei ollut pelkkä tuskainen taival. Lopulta aloin jopa odottaa innolla sovitukseen pääsyä, koska siinä vaiheessa tiesin, mitä etsin. Opin ja totuin myös peilikuvaani, että tältä näytän hääpuvussa ja näytän hyvältä. Mutta näihin ajatuksiin ja tunteeseen päästäkseni tarvitsin juurikin useamman sovituskerran ja ihanaa, osaavaa palvelua sovituksissa. Hääpukujen myyjät tekevät kyllä tärkeää työtä, koska hääpuvun osto ei ainakaan itselleni ollut helppoa.    

Pitsiä rakastavalle pitsikoristelua kahdessa kerroksessa päällekäin.

Tuttuni suositteli Tampereen Muotitalo Tyynelää, josta oli aikanaan ostanut hääpukunsa ja hän rakasti hääpukuaan. Tätä jäin miettimään. Voiko hääpuvustaan oikeasti tykätä noin paljon? Koska mikään sovittamani hääpuku tähän mennessä ei ollut nostanut tuollaisia tunteita pintaan. 

Saan kyllä tuhannesti kiittää tätä tuttuani, jonka kanssa hääpuvut tulivat puheeksi. Liikkeessä sukelsin hääpukujen sekaan ja myyjä toi ehdotuksia näytille. Sovituksen aikana hän huomasi, millaisista asioista ja yksityiskohdista pidän ja niiden pohjalta ehdotti lisää vaihtoehtoja kokeiltavaksi. Hääpukuja oli myös mahdollista miksailla ja mätsäillä, jos yläosa tuntui kivalta, mutta alaosaan olisi halunnut jotain muuta tai päinvastoin. 

Ihania yksityiskohtia Muotitalo Tyynelän hääpuvuissa.
Ja sitten sain sen hääpuvun päälleni. Hääpuvun ollessa vielä hengarissa tuntui, että päällisin puolin tässä olisi nyt ne kaikki toiveet täyttyneenä. Kun sain hääpuvun päälleni, alkoi sellainen kutkuttava olo nousta sisimmästä. Kun katselin itseäni ja pyörähtelin peilin edessä, tunne oli voimakas ja tiesin, että tässä se nyt on. Minun hääpukuni. En herkistynyt kyyneliin asti. Kokeilin vielä yhden tai kaksi hääpukua tämän jälkeen, mutta mikään ei voittanut tämän valitun hääpuvun herättämiä tuntoja. Sain valittuni vielä uudelleen ylleni ja hunnun hiuksiin. Kyllä, tätä olen etsinyt ja viimein hääpuku on löytynyt.


Lisäys 10.6.2021: Postauksessa näkyvät kuvat eivät ole hääpuvustani. Oma hääpukuni pysyy salaisena häihin asti.  

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että mieleinen mekko lopulta löytyi! Itsekin muistan kuinka ihanaa ja hauskaa häiden suunnittelu oli. Tosin puvunkin löysin sattumalta jo ensimmäistä sovittamalla. Oman pukuni hankin käytettynä ja vaikka omissa häissäni kaatui mekolle hieman punaviiniä sain sen vielä pestyksi ja puku meni taas eteenpäin seuraavalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kävipä hyvä tuuri, että mekko löytyi noin nopeasti ja säilyi vielä hyvänä pienen episodinkin jälkeen. Itsekin aluksi toivoin löytäväni mekon käytettynä. Olin ehkä vähän malttamaton, koska olisihan tässä ollut vielä aikaa etsiä hääpukua. Uusien pukujen tilausajat kuitenkin kuumottelivat, etten jää ihan kokonaan ilman. Ja sitten löytyi aivan ihana.

      Poista

Kiitos kommentistasi!