6. lokakuuta 2020

Vinkit unelmien hääpuvun etsintään

Mieti hääpuvun budjetti. Haluatko hääpuvun käytettynä, uutena vai teetettynä? Huomioi budjetissa myös valmiin hääpuvun korjausompelut.

Kartoita eri hääpukuliikkeitä. Missä liike on, aukioloajat ja kauanko sovitus kestää, pitääkö varata sovitusaika, onko sovitusmaksua, ketä saa olla mukana. 

Varaa hääpuvun etsintään riittävästi aikaa. Uusissa puvuissa on usean kuukauden, yleisimmin lähelle puolen vuoden toimitusaika. Joidenkin hääpukujen valmistus ja saapuminen kestää jopa yli puoli vuotta. Onneksi valmiita hääpukuja ja hääpukuliikkeitä on Suomessa useita, joten hääpuku saattaa löytyä nopeastikin.  

Tutustu ennen sovituksia hääpukuihin. Jos mahdollista, käy katsomassa hääpukunäytöksiä, jotta näet hääpukuja myös päällä ja liikkuessa. Tallenna puhelimeen unelmiesi hääpukujen kuvia, joita haluaisit sovittaa tai joissa on jotain tiettyjä yksityiskohtia, joita hääpuvultasi toivot. Näitä inspiraatiokuvia voit liikkeessä näyttää myyjälle sovituksen aluksi.

Hääpukuja on valtavasti erilaisia, simppeleistä näyttäviin.

Laittaudu hääpukusovitukseen sen mukaan, kuinka olet suunnitellut olevasi hääpäivänä. Sovita häämekkoja hiukset kiinni tai auki ja meikkaa sen verran, kun tuntuu omalta. Osassa liikkeitä hääpukuja on mahdollista pukea liina kasvoilla, jolla suojataan hääpukuja meikkitahroilta, mutta myös omaa kampaustasi ja meikkiä. Myyjä on apuna nostamassa hääpuvun pään yli. Osaan häämekoista voi sujahtaa myös yläkautta jalat edellä, riippuen mallista. Myyjä kyllä neuvoo pukeutumisessa. 

Ota kaaso, ystävä, läheinen, joku mukaan sovitukseen tai menkää yhdessä koko kaasoporukalla. Erilaisia hääpukuja on ihanaa fiilistellä yhdessä.

♥ 

Älä tee liian tiukkaa sovitusaikataulua, vaan jätä päivään aikaa syömiselle tai kahvittelulle, jossa voitte käydä läpi päivän antia makutuomareiden kanssa.

♥ 

Uskaltaudu kokeilemaan hääpukuja myös itseksesi.

Hääpukujen koristelujen, kirjailujen ja sävyjen kanssa vain taivas on rajana.
Kysy ennen kuin otat kameraa esiin, kuinka paljon liikkeessä saa kuvata. Osa paikoista antaa kuvata kaikki sovittamasi hääpuvut ja osassa vain lempparin.  

Kerro rohkeasti, mistä asioista sovittamassasi hääpuvussa pidät ja mistä et. Se auttaa myyjää ehdottamaan lisää hääpukuja ja myös sinua löytämään unelmiesi hääpuvun. 

Kokeile myös myyjän ehdottamia ns. villejä kortteja, jotka hengarissa roikkuessaan eivät vaikuta yhtään sinulta, mutta saatat yllättyä iloisesti. Tai ainakin vahvistuu tunne, ettei tämä ole sitä, miltä haluat hääpäivänä näyttää.

Luota fiilikseen ja hääpuvun herättämiin tunteisiin. Jos hääpuvussa on jotain, mikä häiritsee, se todennäköisesti häiritsee myös hääpuvun ostamisen jälkeen. Sen oikean, itselle valitun hääpuvun kyllä tietää ja tunnistaa päälle saatuaan. 

Avoimin mielin muistaen, että olet ammattitaitoisten myyjien käsissä. 

Hääpuvun viimeinen silaus koruilla ja asusteilla. Ja mites se huntu. 

Hääkengät ehtii hommata hääpuvun löydyttyäkin. Kenkiä tarvitsee siinä vaiheessa, kun mietitään muokkauksia ja lyhennystä. Hääpukua teetettäessä hääkengät ja varsinkin koron mitta on hyvä olla tiedossa, mutta kenkien puuttuminen ei ole este. 

♥ 

Jos hääpuvussa on valmiit kupit, säästyt mahdolliselta alusvaatteiden metsästykseltä. Hääpuku voi myös istua paremmin valmiiden kuppien ansiosta. Hääpukuja on kuitenkin erilaisia ja tässäkin asiassa myyjä ja pukusuunnittelija osaa neuvoa. 

♥ 

Säilytä kuvia valittu häämekko päällä, jotta on jotain, mihin palata häämekkoa odotellessa. Mutta muista, kuvat voivat myös vääristää ja tärkeimpänä on muistaa se tunne, jonka hääpuku herätti.

♥ 

Nauti joka hetkestä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!