22. kesäkuuta 2021

Milläs nimellä laitetaan? - Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliiton esteiden tutkinta on nyt tehty. Kaavaketta täyttäessä oppi paljonkin uutta. Pääsi näkemään, ettei aiempia avioliittoja ole ollut kummallakaan eikä kummankaan nimi ole vaihtunut matkan varrella.

Lomaketta täyttäessä piti vakuutella, ettemme ole sukua toisillemme. Emme sisaruksia, puolisisaruksia tai  toistemme sisarusten lapsia. Täytyy muistaa sanoa molempien vanhemmille, etteivät mene sitten meistä kumpaakaan adoptoimaan. 

Sukunimi on nyt ilmoitettu ja sitähän ei voi enää muuttaa. Annoimme molemmat suostumuksen käyttää toistemme nimeä niin halutessaan. Olen nyt kolme vuotta työstänyt ajatusta, että elämäni uniikkina lumihiutaleena on lopuillaan. Muita samannimisiä ei ole 30-vuotisen elämäni aikana ollut. Nyt naimisiinmenon myötä alkaa muutenkin uusi sivu elämässä. Vaikka olemme pitkään olleet yhdessä, on naimisiinmeno iso askel.  

Silti omaa sukunimeä on saanut pohtia. Sulhanen ei ole vaikuttanut päätökseeni, vaan hänelle sopii se, mihin päädyn. Kyse on kuitenkin minun nimestäni. Olen aina ajatellut, että lopulta meillä on perheenä sama sukunimi. 


Ollaan kohta vuosi asuttu Tampereella, mutta nyt tiedetään, mihin seurakuntaankin kuulumme. Meidät vihitään toisen seurakunnan kirkossa, joten soitin omaan seurakuntaamme, miten saamme vihkiraamattumme. Sen saa noutaa arkisin toimiston ollessa auki.

Kuulutukset on myös varattuna vihkikirkkoon viikkoa ennen vihkimistä. Sulhanen ei jostain syystä lämmennyt ajatukselle, että pääsisi kirkkoon useammin kuin kerran. Itselle se on kuitenkin jälleen yksi etappi kohti häitä. Myös lehteen on tulossa ilmoitus oman seurakunnan puolesta. 


Avioliiton esteiden tutkinnasta pitäisi kilahtaa todistus postiluukusta. Kyseinen todistus on neljä kuukautta voimassa eli ehdimme häämme viettää voimassaolon aikana. Todistuksen pitäisi tulla joka tapauksessa hyvissä ajoin ennen papinkin tapaamista, jolloin voimme todistuksen hänelle jo jättää hääpäivää varten. Ei tarvitse enää miettiä, että tärkein paperi on hääamuna mukana, koska ilman sitä vihkiminen ei onnistuisi. 

Mielenkiinnolla jään odottamaan, onko jotain jäänyt kertomatta ja olisimmekin sukulaisia. Olemme kuitenkin samasta paikkaa kotoisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!