24. kesäkuuta 2021

2kk häihin

Näin häiden lähestyessä alkoi tuntua, että nyt ei enää kaikki langat pysy käsissä eikä muisti riitä asioiden hoitamiseen itsekseen. Päätökset on tähänkin mennessä tehty sulhasen kanssa yhdessä, mutta taustatyö, selvittäminen, etsiminen sekä yhteydenpito sähköpostein ja puhelimella vie aikaa. Excelit täyttyy, jotta häiden sisällöstä pysyy kartalla.
 
Häätiimin kanssa pidettiin etäpalaveria ja auttoi huomattavasti, kun tietää, ketä meistä on paikalla hääviikon loppupuolella milloinkin. Pystyy paremmin suunnittelemaan koristelupäivien sisältöä ja aikataulua. Hoidettavat asiat on nekin excelöity ja jaetaan vastuita häätiimin kesken mahdollisimman tasaisesti. Hääjuhlan ohjelmaan käytiin toiveita läpi ja suunnittelu jatkuu vielä. 

Mahdollisimman paljon on yritetty sopia, että asiat hoituvat ja ilmaantuvat valmiina. Juhlatilan puolesta saamme saliin pöytiä ja tuoleja tarvitsemamme määrän, jotka sijoittelemmme porukalla. Ei tarvitse ensin kantaa ja sitten järjestellä. Myös ulkoteltta kalusteineen vain ilmestyy juhlapaikalle ja katoaa häiden jälkeen. Ei tarvitse miettiä, ketä ehtii pystyttämään. Koristeet pidetään minimissä, mutta kyllä laittamista on silti ihan hyvinkin. Onneksi pääsemme juhlapaikalle jo hääviikon torstaina.


Kutsut on lähetetty. Hyvä muistutus on tarkistaa ihan kaikkien postitettavien osoitteet, mutta onneksi kaikki kutsut löysivät perille. Hääsivu on julkaistu ja sitä on päivitetty kutsujen lähetyksen jälkeenkin. Ensimmäisiä ilmoittautumisiakin on jo tullut. 

Kutsut ja vierasmäärä aiheuttivat eniten päänvaivaa ja unettomia öitä. Ihan viimeiseen asti pallottelin ja pohdin vierasmäärää. Sanotaan, että häät ovat hääparin juhla ja he päättävät, ketä kutsuvat. Vaikka korona on helpottamaan päin, emme silti pystyneet emmekä uskaltaneet kutsua ihan kaikkia, ketä olisimme halunneet. Vierasmäärä olisi kohonnut liian suureksi, etteivät turvavälit olisi enää toteutuneet niin hyvin kuin nyt on tarkoitus. Enkä haluaisi lukea otsikoita, kuinka hääjuhlasta lähti uusi tartunta-aalto liikkelle. 

Kutsujen lähetyksen myötä innostuin jälleen excelöimään kaiken liikenteen. Kuka on saanut kutsun, kuka on käynyt hääsivulla, kuka on ilmoittautunut ja millaisia lisätietoja. Tiedosto on Tahtoon Vieraat-osion rinnalle, koska koskaan ei voi olla liian varma. Taulukko on sitä varten, jos netissä käytettävä suunnitteluohjelma jostain syystä kaatuisi. Vaikka siis Tahtoo on toiminut edelleen suunnittelun apuna kuin unelma. Tykkään myös siitä, kuinka näppärästi sitä voi käyttää puhelimella. 


Kävin sovittamassa sormuksia Tampereella ja yksi sormus nousi ylitse muiden. Jopa kolme viikkoa katselin sovituksen jälkeisiä kuvia ja muistelin sormuksen herättämiä fiiliksiä. Kyseinen sormus kolahti kunnolla ja istui kihlan kaveriksi kuin vanhakin tuttu. 

En vain saanut sormusta mielestäni, joten tilasin vihkisormuksen kesäkuun alussa. Sormuksen saapuminen kestää varmaan vielä kuukauden verran eli sopivasti aikaa miettiä, millaiset kaiverrukset tällä kertaa otamme sormuksiin. Kihlasormuksissamme on perinteinen nimi ja päivämäärä.  


Juhlapaikalla käytiin fiilistelemässä ja kuvailemassa. Olemme viimeksi kaksi vuotta sitten käyneet juhlapaikalla ja se oli hieman muuttunut sitten viime näkemän. Parempaan suuntaan onneksi. Ja olin unohtanut, kuinka tilava paikka onkaan. Sanotaan, että häät ovat hääparin juhla ja he päättävät, ketä kutsuvat. Voi suht turvallisin mielin juhlia, kun tilaa on. Jos rajoitukset sisätiloissa eivät höllene tarpeeksi, ulkonakin on mahdollista halutessaan olla ja ruokailla.  

Kuvailin myöskin juhlapaikalla valmiina olevat astiat. Talon puolesta on hyvinkin astioita vuokralle, mutta osa tarjoiluastioista ja lisälaseja vuokrataan toisaalta. Kokeilin myös hääkirppikseltä hommaamiani valkoisia kankaita pöytäliinoina. Ne olivat onneksi riittävän kokoisia pöytiin. 

Silitin kankaita kotona, mutta eihän niitä meinannut saada suoraksi millään. Juhlapaikalla on myös pöytäliinoja, jotka kyllä nekin kaipaavat silitystä. Selvitin mahdollisia pesulakuluja, jos otamme pöytäliinat juhlapaikalta. Kulut pomppaisivat satoihin euroihin. Eli silitän hommaamamme kankaat niin hyvin kuin vain saan ja ummistan silmäni rypyiltä. 


Kuukauden aikana hoidettuja asioita: 

 Häätiimin palaveri. Hääviikon loppupuolella koristelupäivien ja hääpäivän aikataulua sekä hoidettavien asioiden jakoa.

♥ 

Sulhasen kanssa käyty sovittamassa pukuja. Ensimmäisestä sovituspaikasta löytyi puku, jossa sulhasen silmät oikein loistivat ja hymyn erotti maskin takaa. Vertailun vuoksi kävimme myös toisessa liikkeessä katsomassa pukuja. Sulhasen puku on nyt vuokrattu ja asusteet tilattu.


Morsiamen vihkisormus on tilattu. 


Hääkutsut on postitettu ja osa annettu nähdessä. Hääsivu on julkaistu.


Juhlapaikalla käytynä. Mittailuja ja kuvaamista. Suuunnitelmien selkiytymistä, miten juhlapaikka laitetaan.


Avioliiton esteiden tutkinta tehty. Kuulutukset on sovittuna vihkikirkkoon viikkoa ennen häitä.


Papin tapaaminen heinäkuun aikana. 
Kirkkoharjoitukset on sovittu seurakunnan kanssa häitä edeltävälle päivälle. 


Videokuvauksen peruuntuminen.


Häiden holittomat juomat on suunniteltu ja alkoholit on tilattu. Ensimmäinen tilaus saapui jo viikossa, juuri ennen juhannusta. Täytyyköhän laittaa uusi tilaus vetämään.. 


Häiden vuokratuotteet varattu. 


Herkkubuffetin syötävät on suunniteltu. Haetaan naposteltavat ihan vaan kaupasta, kun emme tarvitse niin mielettömästi. Häissä on vain muutama lapsivieras, mutta haluttiin silti aikuisillekin naposteltavaa. 


 Vieraskirja on tilattu, vaikka ajattelin, ettei sellaista perinteistä vieraskirjaa kaipaa. Vielä suunnittelen loppuun vieraskirjan muut osat. Varsinaisen kirjan lisäksi meille jää vieraista muisto esille kotiin. 


Käsidesien ja pullojen metsästystä ja tarvittavan määrän laskemista ihan kemistinä. Emme pakota ketään käyttämään, koska joillakin iho ei myöskään kestä desinfiointiainetta, mutta mahdollistamme, että sitä on halukkaille saatavilla. 

To do -lista tuleville viikoille, mitä on vielä hoitamatta:

Sulhasen vihkisormus

Morsiamen korut

Sulhasen kengät  

Palaveri cateringin kanssa juhannuksen jälkeen. Menuun ja kakkuun on alustava suunnitelma.

Palaveri valokuvaajan kanssa

Palaveri häätiimin kanssa

Hääohjelman suunnittelu

Häiden paperituotteiden viimeistely; menu ja ohjelmalaput

Valokuvien valinta ja tilaus

Koristeiden viimeistely

Alkumaljojen osto

Holittomien juomien osto

Herkkubuffaan makeat ja suolaiset

Kertakäyttöastiat iltapalalle ja juomille

Paperiset servetit ruokailuun ja iltapalalle

Käsidesin ja täyttöpullojen tilaus

Tienvarsikylttien maalaus

Hääauton hommaaminen

Hääkukkien tilaus

Pöytäkartan teko

Listassa on vielä jonkun verran hoidettavaa, mutta ei kuitenkaan näytä ylitsepääsemättömältä. Ja varmasti vielä jotain hoidettavaa tulee lähempänä mieleen. Kyllä tässä häät vielä saadaan. Nyt nautitaan kesästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!