15. tammikuuta 2020

Meillä on hääkuvaaja

Nyt saa tuulettaa! Meillä on viimein hääkuvaaja. Valinnalle kannatti ehdottomasti laittaa deadline, koska muuten vatvoisin päätöstä edelleen. Ilmoitimme valitulle kuvaajalle joulukuun lopussa ja samalla laitoimme kaikille muillekin kuvaajille viestiä, että valinta on nyt tehty. Kirjoittelin lokakuussa hääkuvaajan valinnan vaikeudesta, josta voit käydä virkistämässä muistia täällä. Kuten postauksessakin kävi ilmi, valinta oli aikamoinen, monivaiheinen prosessi. Olen sanonut, että häät tai häiden suunnittelu eivät ole juurikaan stressanneet tähän mennessä, mutta nyt faktat tiskiin. Kuvaajan etsiminen ja varsinkin lopullinen valinta vei yöunet, joten näin jälkikäteen ajateltuna onhan se stressannut. 


Kuva: Tuomas Mikkolainen
Hyvä pohjatyö kuitenkin auttoi. Aloin seurata kuvaajia enemmänkin reilun vuoden aikana. Miten kuvaajien kuvat ovat kehittyneet ja millaisia kuvia on otettu kesähäissä. Bongasin kuvaajia eri häämessuilta, Instagramista ja Facebookista. Ovelasti seurasin sivusta, kun hääparit etsivät hääpäivälleen kuvaajaa ja selasin kommenteissa nousseiden kuvaajien portfolioita. Kiinnitin erityisesti huomiota kuvien värimaailmaan, tunnelmaan ja yksityiskohtiin. Tietyt kuvienmuokkaustyylit miellyttivät silmää ja alkoivat toistua listalle pääsevillä kuvaajilla. Hyviä kuvaajia löytyi toisensa perään ja lista tuntui vain kasvavan. 

Laitoin mielestäni parhaille kuvaajille tarjouspyyntöä ja iloksemme saimmekin melkein kaikilta viestiä, että hääpäivämme on vielä vapaana. Tarjousten sisältö ja hinnasto olivat hyvin samanoloisia. Tässä vaiheessa teimmekin raa'an päätöksen, että kuvaajan on löydyttävä Tampereelta ja sen lähimaisemista, jotta paletti pysyisi jotenkin kasassa. Kuvauspäivä tulee olemaan äärimmäisen pitkä, joten näin ollen kotimatka päivän jälkeen olisi kuvaajalle vielä kohtuullinen. 


Kuva: Tuomas Mikkolainen
Ennen joulua tapasimme kasvotusten tai videopuhelun kautta neljä kuvaajaa. Tämä oli ratkaisevin vaihe, koska nopeastikin pystyi huomaamaan keiden kanssa homma toimi. Juttua riitti huomaamatta pitkäänkin, kuvaajat olivat kiinnostuneita meistä parina ja kertoivat myös itsestään ja työstään avoimesti. Saimme myös kommenttia, että minkähänlaiseen työhaastatteluun sitä on oikein tulossa. Ennen kaikkea huumoria löytyi ja saimme puolin ja toisin toisemme nauramaan.

Keskustelujen jälkeen oli erittäin kova top 2 jäljellä. Tätä palloteltiin ihan joulukuun loppuun asti. Mieleen palautui muisto, kun kuvaajan tavatessa vilkaisin Temeen ja hän tiesi jo katseestani, että nyt olen myyty. Temen osuva kommentti olikin, mieti sitä pituutta ja kuinka hyviä kuvia kerrankin saisit. Minullahan on tapana sanoa Temelle aina, kun hän yrittää minusta kuvia ottaa, että voitko ottaa vielä vähän ylempää. Kuitenkaan ulkoiset tekijät eivät yksinään ratkaisseet, vaan tärkeimpinä ovat tietysti henkilökemia ja ne mielettömät kuvat.  

Kuva: Tuomas Mikkolainen
Hääkuvaajaksemme valikoitui Tuomas Mikkolainen.
Meillä on suuri luotto siihen, että olemme hyvissä käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!