18. huhtikuuta 2021

Häätiimin kukkien suunnittelua

Häiden kukkia on tullut suunniteltua jo hyvän aikaa ja kukat ovatkin yksi mieluisimmista osista häiden suunnittelussa. Minulla kävi myös ihan mieletön tuuri, kun voitin hääkimpun Häämessut netissä -häämessuilta toukokuussa 2020 Penttala Floral Designilta. Hääkimpun suunnittelu alkoi samaisena kesänä. Tapasimme floristin kanssa suunnittelun alussa ja kävimme läpi hääpäiväämme ja meitä parina. Floristi laittoi tapaamisen pohjalta ensimmäisen ehdotuksen kukista ja väreistä Hääkimpun lisäksi tilaisimme häneltä häätiimin kukat, jotka olisivat yhteneväiset hääkimpun kanssa. 

Innostuin kukkien suunnittelusta niin, että laitoin floristille kunnon powerpointin inspiraatiokuvilla. Kerroin, mistä asioista kuvissa pidin ja mikä taas ei niinkään ole juttuni. Ajatusten vaihdon ja hienosäätöjen jälkeen kukkien suunnitelma vaikutti erittäin hyvältä ja jätettiin odottamaan lähemmäksi häitä. 

Kuva: Minna Penttala / Penttala Floral Design
Häidemme väreinä ovat valkoinen, tummansininen, metsän eri vihreät sävyt tummasta koivunvihreään, vaaleanpunainen ja purppuravioletti. Tykkään todella paljon väreistä ja aluksi tuntuikin, että haluan hääkimpusta mahdollisimman värikkään. Hääkimpussa voisi näkyä alkavan ruskankin sävyjä. Ajan kuluessa mitä enemmän katsoin erilaisten hääkimppujen kuvia, sitä enemmän aloin kallistua selkeään ja pehmeään värimaailmaan. Hempeät kimput kiinnnittivät huomioni ja tuntuivat enemmän hääkimpulta.  

Kuva: Minna Penttala / Penttala Floral Design
Kuva: Anne Saarinen-Juurakko / Annen Party & Deco
Häävärien pohjalta valitsin väritoiveet hääkimppuun: valkoinen, vaaleanpunainen, purppuravioletti ja jotain pientä sinistä. Kukiksi toivon neilikkaa, ruusua, eustomaa ja jotain pientä valkoista ja sinistä kukkaa. Ja tottakai floristi tietää parhaiten, mikä näyttää hyvältä, kestää ja toimii yhdessä. 

Vihreiksi hääkimppuun tulisi esimerkiksi ruskusta, villivadelmaa, koivua, mikä nyt kukkien kanssa sopii ja on saatavilla. Eukalyptus ei yllätyksekseni juurikaan tuoksunut, kun sitä oli sulhasen synttärikimpussa. Eukalyptus on myös kestävää, mutta haluaisin silti vihreäksi jotain muuta. Häissämme näkyy metsä ja luonto, luonnonkukat ja vihreät. Mielestäni eukalyptus ei ihan istu mukaan näihin. Hääkimpun kukat saisivat olla erikokoisia ja lisäksi vihreitä osia niin, että kimppu olisi runsas ja näyttävä, mutta ei kuitenkaan liian iso, rönsyilevä tai painava. 

Kuva: Anne Saarinen-Juurakko / Annen Party & Deco
Hiuskukkiin minulla on melkeinpä liikaakiin ideoita. Kokeilen kesän aikana vähän erilaisia, jotta osaisin päättää, kuinka paljon kukkia olisi kampaukseen hyvä. Toisaalta tekisi mieli laittaa kukkaseppele, mutta sitten taas se voisi peittää liikaa kampausta. Jotakin näyttävää, mutta ei ylenmäärin.

Sulhaselta kysyttäessä hänellä ei ollut toiveita vieheen väristä. Vieheet olisivat hieman erilaiset keskenään sulhasella ja bestmaneilla. En ole osannut vielä päättää vieheiden kukkia tai väriä. Kaasoillekin tulee kukkia, mutta ne ovat myös vielä päättämättä. Sulhasen ja häätiimin kukat olisivat kuitenkin samaa värimaailmaa hääkimpun kanssa. 

Kuva: Anne Saarinen-Juurakko / Annen Party & Deco
Kuva: Anne Saarinen-Juurakko / Annen Party & Deco
Kuva: eKukka.fi / eKukka.fi
Maaliskuun lopulla kuulin ikäväkseni, että sovittu floristimme joutuu lopettamaan toimintansa eikä pysty tekemään kukkatilaustamme. Tällaista yhteydenottoa olen vähän pelännytkin. Koronan vaikutuksia eri yritysten toimintaan. 

Toisaalta olen koittanut kääntää tämänkin positiivisemmaksi sattumukseksi, onneksi onnettomuudessa. Kukkavalintoja täytyy miettiä vähän uusin silmin nyt, kun hääkimppukin täytyy mahduttaa budjettiin. Onneksi olen koko ajan suunnitellut tekeväni osan kukista itse ja siksi tilasimme vain häätiimin kukat. Samalla suunnitelmalla mennään edelleen, koska häätiimillä on kukkia, on sitten hääpäivä millainen tahansa. Luonnosta ja viljellyistä kukista voin sitten ottaa juuri niin paljon kukkia ja vihreitä pöytiin, kun hääviikolla tarve näyttää. 

Minua mietitytti paljonkin, miten olisimme saaneet tilatut häätiimin kukat toimitettua hääpaikalle. Emme enää asu pääkaupunkiseudulla, joten kukat olisi pitänyt vartavasten hakea. Postin kuljetukseen en uskaltanut luottaa, koska näin jo ennalta, kuinka kukat jäävät johonkin matkalle ja hääpäivän aamuna edelleen selvitellään, missä ne kukat oikein menee. Toisaalta olen lukenut myös hyviä kokemuksia häiden kukkien nettitilauksesta. Esim. eKukasta voi tilata kukkia ja myös hääkukkia netin kautta. Tällä hetkellä etsin meille uutta floristia. Hääkukat mahdollisesti saadaan nyt lähempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!