3. huhtikuuta 2021

Hääpuvun odotus

Oman hääpuvun ensisovitus helmikuussa oli kova kolaus, josta kerroinkin viime hääpukupostauksessa. Sulattelin hääpukuasiaa ja sen nostattamia tunteita hyvän aikaa. Sain myös hyviä neuvoja ja vertaistukea. Onneksi on ihmisiä, joiden puoleen kääntyä. En vaan pystynyt luottamaan siihen, että mahtuisin hääpukuun kesälläkään tai että tuntisin oloani hääpuvussa hyväksi. En halunnut kokea uudelleen sitä tilannetta ja tunteita, kun omaan hääpukuun ei mahdukaan.

Saapuneessa hääpuvussa oli hyvää, mutta myös asioita, jotka eivät toimineet. Kotona huomasin kuvista, että hääpukuun oltiin tehty odottamattomia muutoksia. Hääpuvun pitsikirjailu oli erilainen saapuneessa hääpuvussa. Koristelua oli muutettu eikä se vastannut enää syksyllä sovittamaani hääpukua.


Maaliskuun puolella otin viimein uudelleen yhteyttä liikkeeseen. Kynnys yhteydenottoon oli suuri. En ollut tyytyväinen saamaani hääpukuun. Se ei tuntunut enää omalta hääpuvultani. Erimerkkisten hääpukujen mitoissakin on eroja. Kävi ilmi, että tilattu hääpuku olikin pienempää kokoa kuin piti. Liikkeestä pahoiteltiin tilannetta. 

Kävin liikkeessä sopimassa jatkosta. Ompelijan olisi ollut mahdollista muokata saapunut hääpuku sopivammaksi, josta oli jo ensisovituksen aikaankin puhetta. En kuitenkaan uskaltanut aloittaa suurennusprosessia. Saman hääpuvun olisi voinut tilata vielä uudelleenkin, täsmentäen yksityiskohtien vastaavuutta ja varmistaen mittojani lähellä olevan koon. En pystynyt luottamaan enää siihenkään, että hääpuku tulisi toisellakaan kerralla osumaan maaliin.  


Kaiken mittailun, uudelleen sovittelun ja suunnittelun jälkeen rekistä löytyi hääpuku, joka oli hiljattain saapunut uutena liikkeeseen. Haaveilemani yksityiskohdat voisivatkin olla mahdollisia yhdessä hääpuvussa. Ja siinä ne nyt olivat valmiina. Hääpuku oli enemmän kuin uskalsin edes toivoa. Hääpuvun sovituskoko oli omaa kokoani ja istui leikkaustenkin puolesta paremmin päälleni kuin aiemmin tilattu. Olisin voinut jäädä pyörähtelemään liikkeeseen koko loppupäiväksi.  


Uusi hääpuku on tilattu ja jälleen odotellaan. 


Case hääpuku ja mitä kaikkea hääpuvun osalta onkaan tapahtunut:Lisäys 10.6.2021: Postauksessa näkyvät kuvat eivät ole hääpuvustani. Oma hääpukuni pysyy salaisena häihin asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!