2. heinäkuuta 2021

Sulhasen asu on löytynyt

Sulhanen aloitti oman pukunsa etsimisen toukokuun loppupuolella Tampereelta pukuliike Vestonilta, jossa on myyntipukujen lisäksi vuokrapukuja. Olin sovituksessa mukana kuvaamassa ja makutuomarina. En kuitenkaan halunnut liikaa vaikuttaa siihen, mitä sulhanen pukee, koska sain oman hääpukunikin valita itse. 

Pukukoodimme häissä on tumma puku, mutta pukeutumisessa voi huomioida kesän värikkyyden. Tumma puku voi mustan lisäksi olla muunkin värinen. Oletus on, että valkoinen jätetään morsiamelle, mutta muuten pukeutuminen voi olla värikästäkin vieraiden osalta. Olisi ihanaa, kun kerrankin pääsee juhlimaan, että jokainen saa valita juuri niin juhlavan asun kuin haluaa. 


Ennakkoon olimme sulhasen kanssa jutelleet ja katselleet kuvia, millaisia eri vaihtoehtoja miesten pukeutumiseen on. Puvun kanssa voisi olla liivi tai jokin muu yksityiskohta, joka erottaa sulhasen muusta hääväestä, varsinkin puvuntakin riisuttua. Lisäksi yhteneväisyyttä häätiimin kanssa tulee mahdollisesti olemaan asusteiden myötä. Ensimmäisessä sovituksessa oli kuitenkin hyvä, että sovituksen alussa myyjä vielä esitteli liikkeen puvut. Mallinukkien päällä näki eri mallit ja mitä eroa on puvulla, smokilla, saketilla ja frakilla. 

Sulhanen kokeili eri värisiä pukuja ja liivien yhdistelmiä. Hänellä oli mielessä muutamia asioita, millainen puku voisi olla, mutta kokeili erilaisia, jotta varmasti se paras hänelle löytyisi. Vestonilla oli hyvin eri vaihtoehtoja.  Toinen sovitusaika oli varattuna Tampereelle pukuvuokraamo Kavaljeeriin. Valikoimassa oli peruspukujen lisäksi hyvinkin kirjailtuja malleja seremonia- ja bonjourpuvuissa, smokkeja, frakkeja ja saketteja.

Ensimmäisen sovituksen myötä sulhasen toiveet asulleen olivat selkiytyneet. Tässä liikkeessä oli oikeastaan vain yksi puhutteleva väri ja siihen pukuun sulhanen kokeili erilaisia liivejä ja asusteita. Värivalikoima liiveissä oli laaja. Oli todella hyvä kokeilla eri värejä, jotta näki, mikä hänelle sopii.

Yritin sulhaselta kysellä, tuntuiko puvun sovittaminen jotenkin erilaiselta nyt kun hän etsi sulhasen asua verrattuna esim. valmistujaispuvun tai rippipuvun ostoon. Hän ei kuitenkaan ajatellut asiaa ihan niin pitkälle pukuja sovittaessaan. Ehkä fiilis voi olla hieman eri hääpäivänä pukeutuessa.


Kavaljeerissa oli myös huikea määrä erivärisiä rusetteja, niin kankaisia kuin puisia. Vuokrapukuun kuului myös kenkien vuokraus. Kengissäkin oli eri värivaihtoehtoja; mustien lakerikenkien lisäksi erisävyisiä ruskeita juhlakenkiä. Asusteita oli hyvä mallailla puvun kanssa ja miettiä kokonaisuutta.


Vestonilta löytyi yksi vuokrapuku, jossa sulhasen silmät oikein loistivat ja hymyn erotti maskin takaa. Puku tekee miehen, mutta juuri tuo asu teki hänestä sulhasen. En malta odottaa, että näen hänet alttarilla minua odottamassa. 


Kuvissa näkyvät puvut ovat liikkeissä esillä olleita, mutta sulhasen valitsema asu pysyy salassa häihin asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!