30. tammikuuta 2021

10 vinkkiä hääkuvauksen valintaan

Häiden kuvaus ja taltioiminen muistoiksi on tullut nyt entistä tärkeämmäksi, kun ei voi tietää, millaisella porukalla häitä on mahdollista viettää. Valokuvauksen varaaminen oli yksi niistä varauksista, joita tehtiin suunnittelun alussa ensimmäisten joukossa. Suunnittelun edetessä kuitenkin satsaus myös videokuvaukseen alkoi poltella. Sulhanen ymmärsi, kuinka tärkeää muistojen saaminen minulle on. Uskon edelleen, että häiden valokuvauksen lisäksi videointiin panostamien on hyvä päätös, josta voimme kiitellä myös häiden jälkeen.  

Kuva: Michal Jarmoluk - Pixabay
10 vinkkiä hääkuvauksen valintaan:  

Tutustu valokuvaajien portfolioihin ja pyydä valokuvaajilta häiden kuvagallerioita nähtäväksi. 
Katso valokuvaajien ottamia hääkuvia mahdollisimman laajasti. 
 

Vastaavasti tutustu videokuvaajien portfolioihin ja katso eripituisia häävideoita. 
Tutustu videokuvaajan tyyliin kuvata ja käsitellä materiaalia.


Seuraa kuvaajia somessa, koska kuvat ja videot päivittyvät yleensä nopeammin esim. Instagramiin kuin kuvaajien omille nettisivuille.


Mieti, millaista tyyliä, kuvia ja videoita häistänne haluatte ja valitse kuvaaja, jonka materiaali vastaa mieltymyksiänne.Pyydä tarjouksia 1-2 vuotta ennen hääpäivää. Ole ajoissa, koska suositut kuvaajat varataan ennen kuin huomaatkaan. Hyödynnä häätapahtumia, koska kuvaustarjoukseen voi mahdollisesti saada jotain ekstraa. 


Kuva: Michal Jarmoluk - Pixabay
Tarjousta pyytäessä laita tietoja häistänne: hääpäivä, vihkipaikka ja aika, juhlapaikka.


Laita tarjouspyyntöön toiveet kuvauksesta, mitä kaikkea haluatte kuvauksen sisältävän, kuten valmistautuminen, first look, potretit, vihkiminen, juhlan dokumentaarinen kuvaus.


Mieti kuvaukseen käytettävä budjetti. Tuleeko häihin valokuvaaja, videokuvaaja, kenties molemmat tai jopa useampia kuvaajia monikameratyöskentelynä ottamaan kuvia ja videoita?


Tapaa kuvaajia kasvokkain tai etänä ennen varaamista, jotta tiedätte, kohtaavatko kemiat. Hääpäivänä kuitenkin vietätte kuvaajan kanssa paljon aikaa.


Tee kirjallinen kuvaussopimus varatun kuvaajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!