27. maaliskuuta 2021

5kk häihin

Vastahan kirjoitin, kuinka häihin on puoli vuotta aikaa. Aika hupenee silmissä, mutta parempaan suuntaan ei tunnuta pääsevän. Edelleen vaan odotellaan. Päässä on soinut Dannyn sanat "Siit on 7300 päivää", kun tämä odotus alkoi. Loppuuko aika kesken? Vähän tarvitsisi vielä lisäaikaa. Suunnitelmat ovat niin selkeät kuin vain voi olla ja tekisi mieli tehdä vaikka mitä. Mutta ei auta kuin odotella valmiudessa. Tällä hetkellä meillä on viisi tai kuusi erikokoista vieraslistaa odottamassa. Tilattuja kutsuja edelleen nolla.

Edistymistä on tapahtunut kuluneen kuukauden aikana. Tämänkertainen postaus oli kuitenkin kaikista hankalin koota tähän mennessä. Enimmäkseen on ollut vain odotusta. Yhden sanan postaus olisi vähän liian lyhyt.


To do -listan tämän hetkinen tilanne: 

Kirkko ja pappi ✔ 

Vihkimisen ja hääjuhlan musiikkien suunnittelu alkanut

Hääjuhlan soittolistat työn alla

Puhelinpalaveri kanttorin kanssa 

Häämarssit päätetty vihkimiseen 

Hääparin tanssi päätetty 

Tienvarsikyltit saatu ✔ odottavat maalausta

Juhlapaikka ✔

Juhlapaikan pihalle ulkoteltta ✔

Catering ✔

Bändi ✔

Valokuvaaja ✔

Videokuvaaja ✔

Hääkampaus ja -meikki ✔ 

Morsiamen hääkengät ✔

Hääpuku tilattu ✔

Hääpuku on saapunut liikkeeseen ✔

Hääpuvun ensisovitus helmikuussa ✔

Hääpuvun toinen sovitus ja uuden hääpuvun tilaus maaliskuussa ✔

Sulhasen ja bestmanien pukeutumisen suunnittelu alkanut

Vihkisormusten sovituksia ja suunnittelua

Bestmanit pyydettynä ✔ 

Kaasot pyydettynä ✔

Kaasotapaaminen etänä osa 1 pidetty ✔

Kaasojen pukeutumisen suunnittelu alkanut

Hääkutsut valmiina ✔ tilausta ja lähetystä odotellessa

Hääinfon viimeisiä viilauksia

Hääsivu valmiina ✔ 

Juhlapaikalle häiden paperituotteiden suunnittelua

Hääkimpun ja hääkukkien suunnittelu hyvällä mallilla, lähempänä häitä lopulliset valinnat

Juhlapaikan koristeiden ja valojen suunnittelua: osa omasta takaa ja osa vuokrataan

Hääviikonlopun majoitus ✔ sulhanen haluaa yllättää hääyöpaikalla


Odottelun lomassa on ehtinyt tehdä myös muutakin. Vietimme kihlapäivää ennakkoon kotona. Pienillä muutoksilla sai ekstraa perus kotoiluun. Kokkailimme yhdessä pitkän kaavan mukaan. Kokkailun välissä kävimme ulkoilemassa. Käveltyä on tullut paljonkin, reittejä vaihdellen. Kotona kävi samanlailla kuin usein ravintolassakin syödessä. Kolmen ruokalajin illallinen supistui kahteen. Jälkiruoalle ei jäänyt tilaa, vaikka sen pitäisi mennä ihan eri mahaan. Illaksi oli vielä kylppäriin luotuna spa-henkeä kynttilöillä, musiikilla ja rentouttavalla ihonhoidolla. 

Viikonloppu oli täynnä juhlan aihetta, ulkoilua ja hyvää ruokaa, kun piipahdimme juhlistamaan läheistä perheen kesken. Varsinainen kihlapäiväkin meni hyvin samalla kaavalla. Uskaltauduimme mahdollisesti viimeisiä kertoja järven jäälle kävelemään. Ja tämänkin päivän kruunasi yllättäen vastaan tullut hyvä ruoka. Pienet suuret ilot, joita on oppinut arvostamaan näinä aikoina, kun vaihtoehdot ja tekeminen ovat rajoitettuja. Onneksi on myös asioita, jotka pysyvät. Nopeasti on hujahtanut kolme vuotta kihloissa.   

Alkupalaksi kuhaa salaattipedillä.
Hääkutsut ovat odotelleet valmiina jo tovin. Nyt myös hääsivu on valmis. Hääsivumme on Tahtoo hääsovelluksessa, jota olen käyttänyt muutenkin häiden suunnittelun apuna. Enää pitäisi päättää, mitä kaikkea kutsun mukana olevassa hääinfossa kerrotaan. 

Hääsivun tekeminen oli yllättävän helppoa. Hääsivulle saa laitettua niin paljon infoa kuin haluaa. Ei ole paperisen hääinfon asettamia kokorajoituksia. Mielestäni onkin järkevämpää tehdä ensin hääsivu ja sitten katsoa, kuinka paljon haluaa kertoa kutsun mukana hääinfossa. Osa hääpareista ohjaa suoraan hääsivulle, josta saa kaiken infon. Hääsivun tekeminen vei aikaa ja tottakai haluaisimme, että vieraat myös kävisivät hääsivulla. Jos kutsun mukana on jo kaikki tarpeellinen info, hääsivu jää vähän turhaksi. Ajattelin kylläkin, että laitamme tärkeimpiä tietoja myös kutsun mukana, jotta hekin vieraista ovat kartalla, jotka käyttävät nettiä vähemmän.

Pääruokana naudan ulkofilettä kukkakaalipyreellä ja värikkäillä lisukkeilla.
Hääviikonlopun yöpymisen varmistuttua välimatkat hieman pitenivät. Päädyimme kuitenkin lopulta ajamaan itse kampaamoon, johon olin varauksen tehnyt jo viime vuonna. Olen käynyt kampaajalla värjäämässä hiuksiani muutamaan otteeseen ja on huojentavaa, että samassa paikassa onnistuu myös häävärin värjäys ja hääaamuna kampausten teko. Meikkaaja tulee myös luoksemme kampaamoon. 

Olen nähnyt hääunia aiemminkin. Tällä kertaa heräsin siihen, kun olin käynyt eri kampaajalla kuin luottikampaajani ja tämä uusi ihminen oli toiveista huolimatta päättänyt leikata minulle lyhyen polkan ja etuhiukset. Itkuksihan se meni. Uusi kampaaja lohdutteli, että kyllähän hiukset kasvaa. Mukanani ollut henkilö täräytti hänelle, että niin, hänellä on häät tulossa eikä tässä enää ole liikoja aikoja kasvatella etuhiuksia pois tai hiuksiin muutenkaan lisää mittaa. Tarkoitus on käydä elävoittämässä hiuksia kesän alussa. Täytyykin olla tarkkana toiveiden kanssa. 


Kaasojen kanssa olemme jutelleet hääviikonlopun aikatauluista. Sain myös laitettua koko häätiimille listaa, mitä hääpäivä pitäisi sisällään ja millaisia hoidettavia asioita olisi. Oletettavasti häätiimin tapaaminen on etänä, mutta olisi kiva käydä porukalla suunnitelmia läpi. Katsotaan sitten, kun joskus saisimme kutsut liikkeelle, että minkäkokoista juhlaa ollaan viettämässä.

Kuukausien vähetessä polttaritkin ovat hiipineet ajatuksiin. Olen tuijottanut kalenteriani ja miettinyt, missä välissä nekin pystyisi olemaan ja miten. Kauheasti tekisi mieli kuulla, onko polttareita vielä ajateltu ja mitä on ajateltu. Pitäisi malttaa olla työntämättä nenäänsä suunnitelmiin, mutta en millään malttaisi pysytellä sivussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!