15. tammikuuta 2019

Talviloman suunnittelua

Postauksen kuvat Pixabay.com

Koko syksy palloteltiin ajatusta, että keväällä joku reissu ulkomaille voisi olla hyvä. Ensimmäinen kihlapäiväkin on edessä, joten lomalla voisi juhlistaa tätäkin ennakkoon. Tiesin kevään aikatauluni koulun ja opparin puolesta tavallaan väljäksi, mutta silti hyvin stressaavaksi, koska opinnäytetyö ei ole mikään pikkujuttu. Alustavasti olin miettinyt sellaista perus viikon mittaista talviloman mahduttamista kalenteriin, mutta Teme oli sitä mieltä, että nyt ollaan pidemmän loman tarpeessa. Viimein ennen joulua ostettiin lennot. Joulunpyhinä kerrottiin perheillemme, että lähdemme parin viikon lomalle Indonesiaan, Balille. Heti tämän jälkeen uutisoitiin, kuinka Indonesiassa Krakatau-tulivuori purkautui ja romahtaminen aiheutti tsunamin. Alueelta on 1200km Balille, missä silloiset suomalaisturistit olivat ihan kunnossa. Silti aihe herätti keskustelua ja kyselyä, onko meidän pakko lähteä juuri tuonne.

Vuonna 2016 rekka syöksyi joulumarkkina-alueelle Berliinissä ja vähän tämän tapahtuneen jälkeen matkustimme Temen kanssa viettämään uutta vuotta sinne. Turvatoimia oli nostettu, juhlapaikka oli tarkoin eristetty, aidattu ja vartioitu ja kuljimme kahden eri turvatarkastuksen läpi Brandenburgin portin juhla-alueelle. Ilta sujui oikein hyvin. Eli ei ole ensimmäinen kerta, että jotain kauheaa tapahtuu ja matkaamme kohteeseen sen jälkeen. Tottakai Balille matkustaminen mietityttää, kun juuri tuollaisesta katastrofista uutisoitiin ja sielläpäin tulivuoria riittää. Mutta toisaalta ihan vaan Helsingin rautatieasemalla tai ylipäänsä kotoa poistuessa voi sattua jotain, joten liiaksi ei saa alkaa pelätä liikkumista ja matkustamista. 



Olemme tähän mennessä lentäneet muutaman kerran ihan Euroopan sisällä, mutta emme ole vielä koskaan matkustaneet Aasiaan tai ylipäänsä noin kauas. Rinkkoja olemme käyneet testaamassa ja käymme vielä uudestaan ennen ostopäätösten tekoa. Uskomme, että rinkkojen kanssa matkaaminen on helpompaa kuin yrittää rullata isoa matkalaukkua kapeilla kaduilla ja kujilla. Pakkauslistan olen jo tehnyt, mutta se voi muuttua vielä moneen kertaan tässä ennen lähtöä. Tai lähinnä kutistua, jos en jaksakaan kantaa kaikkea. Tarkoitukseni on tehdä pakkaamisesta oma postauksensa ja varsinkin siitä, mitä oikeasti lomalla oli tarpeen ja mitä olisi voinut jättää kotiin. Mutta tällä hetkellä päällimmäisenä ajatukset on matkan suunnittelussa. 

Teme tulosti yhden Balin kartan, johon ajattelin merkkailla paikkoja, nähtävyyksiä ja näkemisen arvoisia juttuja. Sen pohjalta mietimme, missäpäin aiomme yöpyä ja kuinka kauan. Olen lukenut paljon erilaisia blogikirjoituksia ja koottuja vinkkejä ja yhdessä olemme katsoneet videoita eri kohteista.  Lähellä kenttää on Kutan alue, bilettäjien suosima ranta-alue. Ensin meinasin, ettei sinne ainakaan mennä, mutta nyt näyttää siltä, että olemme pari ensimmäistä yötä juurikin tuollapäin. Lennot on pitkät, mennessä 17 tuntia, joten perille päästyä ei tee mieli enää matkustaa monia tunteja. Seminiyak olisi hieman pohjoisempana, mutta vielä kuitenkin rantakohde. Tämän lähellä on Canggu, missä olisi tarkoitus kokeilla surffausta. Balin lähellä olevat saaret kiinnostavat myös. Nusa Lembonganin pieni saari olisi puolen tunnin venematkan päässä ja kävelysiltaa pitkin pääsisi myös Nusa Ceninganin saarelle. Nusa Penida näiden pikkusaarten takana on näistä kolmesta saaresta suurin ja siellä olisi myöskin eniten nähtävää. Gilin saaret ovat myös yksi nähtävyys, mutta huomattavasti pidemmän merimatkan päässä. Balin sisämaasta kiinnostaa Ubudin temppelit ja sen lähellä olevat luontokohteet. Haluamme nähdä ainakin yhden vesiputouksen ja on myös puhuttu nousemisesta tulivuoren laelle. Onhan tässä jo jonkin verran suunnitelmaa, mutta tässä kohtaa tarvitsisin silti sinun apuasi. Jos olet Balilla aiemmin vieraillut, kommentoi ihmeessä suosituksia, mitä olisi hyvä nähdä ja kokea, missä syödä ja yöpyä. Kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan.    


Kai se täytyy pikkuhiljaa itsekin uskoa, että lähdemme ihan oikeasti Balille ja kuvat saavat taustalleen tarinan.

4 kommenttia:

  1. Me olemme koulun kanssa myös lähdössä Indonesiaan toukokuussa vikalle kurssimatkalle. Bali ei tainnut meidän retkikarttaamme osua mutta pari muuta saarta kyllä. Sieltä suunnalta on kuulunut menneen puolen vuoden aikana kaikki mahdollinen paha kyllä. Ensin putosi lentokone, sitten tuli tsunami. Toivotaan, että maa saisi nyt rauhoittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mekin toivomme, että jos nyt olisi rauhallisempaa, kun kaikenlaista jo tapahtunut. Toivotaan parasta.
      Pitkälle tekin lähdette kurssimatkalle. Oletteko kuinka kauan?

      Poista
  2. Hei, luin tämän postauksen vasta nyt, joten en tajunnut antaa vinkkejä livenä. Balin saarella emme ole varsinaisesti olleet, mutta Lembongania voin lämpimästi suositella. Oli tosi kiva ja melko rauhallinen paikka ainakin vielä muutama vuosi sitten. Gilin saaret ovat myös ihanat, etenkin Gili Meno, jos kaipaa rauhallisempaa paikkaa. Yövyimme Gili Airilla ja sekin oli kiva, mutta vähän sellainen pössyttelijä-hippimesta. :) Enenmmän elämää sieltä kyllä löytyy, jos sitä kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kerkesit vielä kommentoida vinkkejä :). Gilin saarista olenkin vähän lukenut, millasia ne on. Aika paljon tosiaan eroavat toisistaan. Tarkotus on kierrellä vähän rauhallisempia paikkoja ja ottaa muutenkin rennosti.

      Poista

Kiitos kommentistasi!